EGY FEJLETT TÁRSADALOM SOHA NEM TŰRHETI EL A NŐK ELLENI ERŐSZAKOT 🤦‍♀️ ⛔️ ✋

Magyarországon családon belüli bántalmazás, vagy kapcsolati erőszak során a férfi elkövetők hetente egy nőt megölnek, és évente sok ezer nőt bántalmaznak. Még kisgyermek koromban hallottam első ízben azt az intelmet, hogy egy férfi soha nem üthet meg egy nőt. Máig emlékszem azokra a szavakra: „Úriember nem emel kezet egy hölgyre”. Alávaló, hitvány, és gyáva az a férfi, aki visszaélve testi erejének főlényével, bántalmaz egy nőt. Aki attól érzi magát magasabb rendűnek, hogy egy nálánál gyengébbet megver, az nem erős, hanem gyenge, az nem kemény, hanem puha. Erre a gazságra nincs mentség. Ha ismersz terrorizált nőt, akkor cselekedj! Életet mentesz vele! 📣 ⚠️
2011-ben fogadta el az Európa Tanács a nők elleni, és a családon belüli erőszak megelőzéséről, és felszámolásáról szóló egyezményt (Isztambuli-egyezmény), amelyhez azóta már számos ország csatlakozott. Kivéve Magyarországot. Amennyiben az egyezmény hatályba lép a jövőben, akkor több ponton megváltozik a Büntető törvénykönyv (Btk), rendszeres szakmai képzést kapnak a rendőrök, megelőzési programok indulnak, és segítségnyújtási intézményrendszer kerül létrehozásra.
Az egyezményhez eddig a következő országok csatlakoztak: Albánia, Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Dánia, Finnország, Észtország, Franciaország, Grúzia, Németország, Görögország, Izland, Írország, Olaszország, Luxembourg, Észak-Makedónia, Málta, Monaco, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Portugália, San Marino, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, és Svájc.

Végh Edvárd