Egy fontos kérdés!

Ugur Sahin a vakcinagyártó BioNTech vezérigazgatója a napokban interjút adott a francia Le Monde-nak, amiben elmondta, hogy az éppen „aktuális” omikron-variáns megállításához a (lakosságra részben rákényszerített) eddigi három oltás is kevés. A háromszor beoltottak is képesek átadni másnak a fertőzést, megfertőződhetnek, sőt a többször beoltottak védettsége is igen csekély az omikron-variánssal szemben. Más forrásokból azt hallom, hogy az előző variánsok időről időre kifutják magukat, …eltűnnek… A BioNTech márciusra kifejezetten az omikron-variáns ellen állít elő új oltóanyagot, jön a speciális omikron-vakcina.

Magyarán (a cikkben megfogalmazott információk alapján) az eddigi komoly – általános válsághelyzetet okozó – intézkedések ellenére a vírus védekezést a nulláról kezdjük. Majd egy év múlva a mutációk mutációinak variációi miatt ismét a nulláról. Időközben a teljes lakosság, (oltott és oltatlan egyaránt) átfertőződött, aki pedig nem, az egyszerűen immunis.

Lenne egy bátortalan kérdésem: Akkor miért kényszerítik – hivatásuk elvesztésével fenyegetve – egy olyan vakcina felvételére az oltatlan állami alkalmazottakat, amely már a gyártó szerint is idejét múlt, amely mára hatástalan? Csak nem azért, mert az állami szférában dolgozók létszámát így a leggyorsabb és legegyszerűbb (végkielégítések nélkül) csökkenteni?