Egy háziorvos nyílt levele!

Leírom mit látok, ami iszonyatosan zavar.

 

Elkezdődött jó egy éve ez a járvány, agyon riogatták az embereket, mindent lezártak, kiürítettek, és szinte alig volt beteg tavaly tavasszal.

 

Az egészségügy csendben volt, nem győzte fogadni a sok dicséretet, adományt, hogy milyen szuperek vagyunk, de senki nem állt fel, hogy hoppá, üresen áll a kiürített ágyak zöme, és sok beteg otthon van ellátatlanul. Ez senkit nem zavart.

 

Az sem, hogy idős , beteg, krónikus osztályon fekvő hozzátartozók hónapok óta nem látogathatók, semmilyen megoldást nem találtak erre, bár ahogy látom, nem is kerestek. Egész nyáron ment a buli, mit láttak az emberek? Nincs semmi gond igazából. Aztán jött az ősz, jött a második hullám, már több beteggel. A média, a kormány, az operatív törzs össze vissza nyilatkozott, sok sok ellentmondó dolgot juttattak el az emberek felé.

 

Jöttek a logikátlanabbnál logikátlanabb rendeletek, az este 20-05-ig tartó kijárási tilalom, aminek valljuk be őszintén, általánosságban az egész országra vetítve semmi értelme nincs.

 

Jöttek a rendeletek a boltok nyitva illetve zárva tartásáról, a nyugdíjas idősávról, a szabadtéri vásár betiltásáról, ugyanakkor senki nem gátolta meg, hogy a plázákban hömpölyögjön a tömeg, belső keringetett levegő mellett.

 

Az sem számított, hogy a nagyobb áruházakban egymás hegyén , hátán álltak az emberek, egymás nyakában, senki nem ellenőrizte a 1,5 m betartását. De ugyanezt látom több helyen az oltásra várakozó tömeg esetén is, ahol a katonák legnagyobb gondja, hogy a fotókat kitöröltessék, nem a távolság betartatása.

 

Megindult február elején egy katasztrofális oltás szervezés, és lássunk csodát, hirtelen jött a harmadik hullám is. Hiába kérdezünk, értelmes válaszokat senki nem ad.

 

Az oltást,

 

Favipiravint minden beteg kérje saját felelősségére, mert azt ugye senki sem akar vállalni.

 

Szinte hetente változott, melyik oltás mikor, kinek javasolt, elértünk oda, hogy most már szinte teljesen mindegy, csak adjuk az oltást.

 

A betegek nem tudnak más okból szinte orvoshoz fordulni, mert csak a covid létezik, számtalan szakrendelő nem működik, a műtéteket halasztják, és ez már kb egy éve így megy.

 

Ne mondja már senki, hogy emiatt nem halt meg egy beteg sem, mert az hazudik.

 

Az emberek folyamatos félelemben, rettegésben vannak tartva, ahelyett, hogy normális tájékoztatást kapnának, fenyegetik őket, hogy ha nem oltatja magát, elveszti munkahelyét, nem mehet ide, oda.

 

Senki nem tud válaszolni, hogy

 

az oltások meddig adnak védettséget, miért jó az összes mutáns ellen, miért nem ad elegendő védettséget a covid átvészelése stb….

 

Az emberek lassan bezárva élnek, a gyerekeinknek nincs közösségi élete, ami ebben a korban igenis szükséges lenne. Az online oktatás valljuk be őszintén, egy nagy vicc. Mi lesz velük, a jövő érettségiző, felvételiző diákjaival , ha ez így megy tovább évekig? Merthogy nem igazán látok kiutat, már jósolják a 4, 5….hullámot…

 

Már azt mondják, minimum 70-80 % átoltottság kellene a nyitáshoz, de kérdem én, akkor vállal valaki garanciát, hogy nem jön az ujabb hullám? Nem. Egy biztos, ezzel ,ami itt járványügyi intézkedés címen ment, elérték, hogy az emberek ne tudjanak bízni a vezetésben, a nagy ” szakértőkben”.

 

Mindent a pénz , a hatalom irányít, iszonyatos pénz van az oltásokban is, gondolom nem véletlen a verseny a nagy oltóanyag gyártó cégek között, és hogy mit, hol tudnak értékesíteni, mert gondolom, nem emberbaráti szeretetből küldik az oltóanyagokat.

 

Az, hogy van olyan falu, ahol rövid időn belül 10 fő meghal hirtelen, senkiben nem vet fel kérdést, nem számít, hogy nincs orvos, hogy helyettes látja el a feladatot heti 2 órás rendeléssel, hogy lassan nincs ember az eü-ben, mert “véletlenül ” pont mostanra kellett időzíteni az átszervezést, és sorolhatnám ami nagyon de nagyon nem tetszik.

 

Az emberek zöme pedig úgy látom képes vakon követni amit elvárnak tőle, elfelejtett gondolkodni, a saját eszét, tapasztalatait használni.

 

Inkább lehurrogják, kinevetik azt, akit nem a pénz, hatalom, megfelelési kényszer vezérel , aki fel mer vetni más gondolatokat, megkérdőjelez logikátlan döntéseket.

 

És ugyan bizonyítékkal, értelmes magyarázattal senki nem tud szolgálni, de igyekeznek mindenkit meggyőzni, hogy mindenkinek jobb, ha nem gondolkodik ,és birka módra éli mindennapjait.

 

Az, hogy van néhány ember, orvos ( nem is kevés!) akinek van más véleménye, vannak kérdései, megkérdőjelez dolgokat, azt inkább komolyan kellene venni, elgondolkodni rajta, mint üldözni, csak azért, mert a felső vezetés ezt látja jónak.

 

Szerző.

Kol László