“Egy hete nem érzek szagokat”

Életem leghosszabb facebook posztja:

Egy hete nem érzek szagokat, ma reggel megcsapott egy minimális kávéillat, ezt a gyógyulás kezdő pillanatának veszem.
5 nap telt el, amióta pozitív lett a PCR tesztem, (én fizettem magamnak mellesleg) azóta senki nem keresett meg minket, nincs piros papír az ajtónkon, nincs határozat, csak egy rakat kérdésem, amire senki nem válaszolt, koronavírus zöldszám, mentősök, népegészségügyis osztály vagy nem tudják a választ vagy fel sem veszik a telefont.
Lehet, hogy be sem kerültem a rendszerbe?
A gyerekeknek 4 napja lett megrendelve a háziorvos által a teszt, onnan sem jelentkezett senki.
Saját számításaim szerint szeptember 26-ig kell karanténban lennünk, de arra az egyszerűnek tűnő kérdésre sem tudtak válaszolni a zöldszámon, hogy ha a gyerekemnek ennyit késik a teszt és utána egy hetet kell várni az eredményre, és ha valamelyiknek jövő pénteken mondjuk még pozitív lesz az eredmény, akkor honnan számítják majd az újbóli karantént ?
Ha valamelyikőjük pozitív lesz, akkor mindketten csak úgy szabadulhatnak majd a karantén végén, ha 2 negatív tesztet produkálnak, de azt ki fogja elrendelni ? És ha az első tesztelés már eddig 4 napot csúszik, akkor mikor kell megrendelni a karantén végére esedékes kiszabaduló 2 tesztet, hogy ne üljünk a lakásban Karácsonyig?

Orbán Viktor engem nem gyógyított meg, gondolom azért, mert valamiért nem vesz rólam tudomást a rendszere, de amint bekerülök , meggyógyulok, hiszen addigra annyi idő el fog telni, hogy csak vége lesz a betegségnek.
Nem voltam bulizni hónapok óta, sem 11 óra előtt, sem 11 óra után sem, másfél hónapja nem voltam külföldön, nem érintkeztem ismert Covid pozitív esettel, minden nap pár órát nagyon rosszul vagyok, de annyira nem voltam egyik nap sem rosszul , mint tegnap, mikor azt mondta, hogy ő mindenkit meggyógyít és december -januárban várható a tetőzés.
Akkor ez most mi? Egy hetet várnak az emberek a teszt eredményre, napokat magára tesztelésre és napokat a hatóság megjelenésére. Ha ez nem a tető, akkor mi lesz decemberben, azt hogy képzeli? Azért csak 6-700 a napi esetszám, mert többszáz emberhez ki sem mennek tesztelni és még többszáznak az eredmény be van dugulva a rendszerbe
Magyarországon 1millió lakosra 58000 teszt jut ma, ettől Albánia tesztel kevesebbet és kb még 2 ország egész Európában.
A Lauder tesztelésből is két dolog látszik, akinek van pénze az tesztel, ahol tesztelnek , ott nagyon sok a pozitív eset. Nem értem egyszerűen, hogy miért nem lehetett hónapok alatt megszervezni, hogy az iskolásokat és a tanárokat, óvónőket leteszteljék, mielőtt összeeresztik őket?
Az összeölelkezős több száz focidrukker ugye le lett tesztelve?

Én el vagyok ezen a kanapén pár hetet, kinézek mindent a Netflixből, de teljesen logikus lépés lesz az emberektől , hogy nem fognak maguktól elmenni orvoshoz, ha tüneteket éreznek magukon,, ha a pozitív teszt ennyi macera, időhúzás és szívatással jár , inkább elmennek melózni pár nap pihi után és terjed a vírus és decemberre tényleg még ettől is több lesz a beteg . Nem elég, hogy beteg az ember és szarul van, megint a rendszer szívatja, ahelyett, hogy kiszolgálná.
Mindkét gyerekem sportol egyesületbe, iskolába jár, tudni akartam, hogy ők pozitívak-e, hogy tudjunk szólni az iskolának, szülőknek, de most már olyan esetről is tudok, ahol 2 hete várja a tüneteket produkál beteg, hogy kimenjenek hozzá tesztelésre….
Ráadásul mivel közvetlen kontaktjaim a gyerekek, az iskolák is kérnének negatív tesztet a visszatéréshez, de mivel nem jönnek ki a mentősök tesztelni, ezt is kénytelen leszek kifizetni jómagam az állam helyett. Vagy ülünk itthon hetekig, Mindez nemcsak azzal jár hogy rohadtstresszes vagyok és még beteg is, a gyerekek ki tudja meddig nem sportolhatnak újra, hanem az a komoly veszély, hogy emberek azt fogják leszűrni az ilyen sztorikból, hogy fölösleges tesztet kérni, fölösleges elindulni a hivatalos úton, marad a sumákolás,rejtőzködés, fertőzés. Még rohadt sok mondanivalóm lenne, de már én is unom, kösz, ha kibírtad