Egy ilyen hűséges barát is “elveszítheti a fejét”

Budapesten már azt beszélik, hogy Mészáros Lőrincet kézenfogva is látták egy ismert televíziós személyiséggel.

Ilyen előzmények után kell Mészáros Lőrinc kilátásait vizsgálni, ha magánélete olyan fordulatokat vesz, amelyek ennek a vagyonnak a sorsát veszélyeztetik. Nem szeretnénk megalapozatlan pletykákat terjeszteni, de a jelenségről azért szólunk, mert ez a lehetőség elvileg megtörténhet az életben. Szerelembe esik egy stróman, “megbolondul”, ahogy Felcsúton mondják, “elveszíti a józan eszét”, és elhiszi magáról, hogy amije van, az tényleg az övé. Fellázad a gazdája ellen, akinek veszélybe kerül a vagyona. A megbízható stróman, a gyerekkori pajtás, aki hallgat mindenről, mint a sír, elfordul tőle, mert élni akar azzal a lehetőséggel, amit felkínál neki az élet, és ami többet jelent neki, mint a megunt pénz.

Ha az ország miniszterelnöke az ország vagyonának egy jelentős részét egy stróman nevére íratja, egy ilyen helyzetben az ország érdekeit és biztonságát is kockáztatja. Nem tudjuk, hogy Orbán a strómanok és oligarchák részére juttatott pénzből magának is gyűjt-e valahol egy jelentősebb vagyont, vagy megelégszik azzal, hogy a strómanok nevén maga működteti saját politikai céljai számára ezeket a vagyoni eszközöket, s megelégszik azzal, hogy a családtagjait gazdag vállalkozókká tette. De annak kockázata, hogy egy stróman valamiért ellene fordul, jelentős az ország számára is. Nem mintha Orbán ne oldaná meg ezt elég gyorsan, de akkor új strómanokat kell Mészáros helyére állítania. Ez nem normális állapot.

Ha még egy ilyen megbízható, elkötelezett, hűséges barát is elvileg “megbolondulhat”, fellázadhat a totális kontroll ellen, akkor miért gondolja Orbán, hogy az egész ország egyszer nem akar véget vetni Orbániának? Mészáros Lőrinccel elbánhat, ha fellázad és vissza akarja szerezni az életét, ahogy elbánt eddig mindenkivel. De egy lélekben és anyagiakban is megnyomorított népet nem tud egy másikkal helyettesíteni. A lojalitást jutalmazhatja, de mint látható, nem minden a pénz. A pénzt megunják. Még a NER-lovagoknak is kell a szabadság. Visszasírják egyszer a liberális demokráciát, ahol a maguk urai lehetnek, és maguk döntik el, mit akarnak. A libernyákok tudnak valamit, ami fontosabb a yachtnál.

https://nepszava.us/szerelmes-lett-meszaros-lorinc-es-szem…/