Egy JÓ EMBER

0

Ezen a képen – ausztrál James Harrison van, aki 82 éves. Úgy is ismert, mint ” egy ember arany vérrel ” vagy ” ember arany kézzel “. 14 évesen súlyos műtéten esett át a mellkasán, és sürgősen szüksége van 13 liter donor vérre. A műtét után három hónapig kórházban volt. Tudván, hogy a donor vére megmentette az életét, megígérte, hogy elkezd vért adni, amint 18 éves lesz.

Harrison 1954-ben elkezdett vért adományozni. Hamarosan kiderült, hogy a vére szokatlanul erős és ellenálló antitesteket tartalmaz a D RH-faktor antigének. Harrison vére olyan egyedi volt, hogy az élete egy millió dollárra volt biztosítva. A vér plazma alapján egy szérumot alkottak, amit az Rh-negatív nő, a terhes Rh-pozitív gyermek mutatott be, megakadályozza az antitestek kialakulását a magzat vérében. Harrison 57 éven keresztül átlagosan három hetente bérelt a plazma. 2011 májusában már ezerszer átment rajta, ami egy világ. 2015-ig az összes plazma Ausztráliában Harrison plazma volt. 2018 májusában Harrison utoljára adott vért.

Ez idő alatt Harrison-plazma segített megmenteni több, mint kétmillió (!!!) újszülött életét, beleértve a saját unokáját is.