Egy kollega gondolata!

Egy kollega gondolata!
Az első a második és az összes többi hullámot végig fuvaroztuk….!!!
Európa-szerte és belföldön is szállítottunk élelmiszert, gépeket, gyógyszereket, tisztítószereket, alkatrészeket stb…. Szóval vittünk mindent ami ahhoz szükséges, hogy ne álljon meg teljesen az élet és, ne haljanak éhen az emberek. Tettük ezt mindenféle zokszó nélkül, még úgy is, hogy a parkolókban az alapvető higéniai feltételek sem voltak biztosítva, éttermekről meg ne is beszéljünk. Leprásként tekintettek ránk a legtöbb helyen, és az első “hullám” idején még a gyerekeinket is ki akarták rakni az iskolából mondván, hogy Apád/Anyád sofőr és ezáltal kockázati tényező vagy! Volt olyan cég (magyarországon) ahol kértem egy tollat, hogy aláírhassam a CMR-t és azt a választ kaptam, nem adnak mert járvány van!!!
Szóval ott voltunk Európa összes országában a “járvány” kezdete óta és tettük a dolgunkat. Sajnos sokunk még az ünnepeket is kénytelen volt a családjától távol tölteni a vírus hercehurca miatt, de meltósággal viselték, mert nálunk ez “bennevanapakliban” !
Ennek fényében nyugodtan mondhatom, hogy elég nagy szarban lett volna az egész kontinens, ha mi sofőrök bemondjuk az unalmast!!!
Nekünk nem tapsolt senki, nem kaptunk ingyen pizzát, hamburgert, kedvezményeket, de nem is vártuk el.
Mentünk mert kellett a megélhetés miatt, és mert mindannyian kicsit bolondok vagyunk…
Szóval most egy picit szarul esik, hogy meg vagyok különböztetve (MERT NEM OLTATOM BE MAGAM! CSAK AZÉRT SEM!) és nem mehetek be egy étterembe, fürdőbe, moziba, színházba (mondjuk oda kevesen járunk!😅), ha nincs védettségi igazolványom!
Bezzeg amikor hoztuk-vittük az árut 15-20 óra folyamatos vezetésekkel, napi több mit 1000 kilómétereket megtéve mindenféle időjárási viszonyok között, hosszú órákat várakozva a határokon hulla fáradtan, akkor mindenki [email protected] rá, hogy van e bármilyen kártyánk vagy nincs….
Most meg nem mehetek be egy étterembe, mert nincs igazolásom egy oltásról ami vagy használ vagy nem….!
Tudjátok mit?
Nem megyek!
Tudok én parkolóba is enni jóízűen, sőt….
Bocs, hogy hosszú voltam és nem túl vicces, de ezt el akartam mondani Nektek! 🙃
Jahh, és nekem a megtiszteltetés, hogy ilyen barátaim, kollégáim vannak,
tőlem minden sofőrnek jár a taps…egy sofőr kolegám gondalatai ès megfogalmazása,de úgy èrzem benne van a lènyeg!😉

László Pálfalvi