Egy középiskolás lány legyőzte az Orbán-szenny – média zászlóshajóit

0

Elvesztette jogerősen a Lokál után az Origo kiadója, a New Wave Media Group azt a sajtópert a Fővárosi Ítélőtáblán, amit Nagy Blanka indított a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó kormányközeli honlap ellen.

Nagy Blanka, aki az ellenzéki tüntetéseken szólalt fel, a kormánymédia célkeresztjébe került, és negatív színben próbálták feltüntetni. A kormányhoz közeli sajtóorgánumok szerint a megengedettnél többet hiányzik az iskolából és bukásra is áll.

Az Origo, csakúgy mint a Lokál, a Riposttól vette át a karaktergyilkos állításokat. Nagy Blanka ügyvédje segítségével az eredeti cikket közlő Ripostot is beperelte. Abban az ügyben jelenleg még a másodfokú ítéletre várnak. Miután a lap állításai hasonlóak voltak, így az ítélet aligha különbözik majd a Lokál és az Origo ügyében születettektől.

Nagy Blanka ügyvédje azt mondta a hvg.hu-nak, hogy amíg a Ripost esetében is megszületik a jogerős ítélet, elindítják a sérelemdíj iránti eljárást a Lokál és az Origo ellen.

Ha egyébként mindhárom szerkesztőség ellen sérelemdíjat tudnak követelni, akkor ennek együttes összege milliós nagyságrendű lehet az elszenvedett lejáratás és a jó hírnév megsértése miatt. Az összeg kifizetése azonban várhatóan aligha rengeti meg a kormányközeli internetes oldalakat, valamint a KESMA-t. A Liszkay Gábor alapította alapítvány annyi állami reklámbevételt kap, hogy ezekkel szemben Nagy sérelemdíjai eltörpülnek.

Forrás és bővebben:https://contextus.hu/nagy-blanka-per-kormanymedia-origo-lokal/?fbclid=IwAR1uTWVukS6hGe7789Gzt9IgaZYEzlZ7l1VfEWPcH3-ieMpbCScAQUJ6aVk