Egy mentős nyílt levele a közúti kalózok felé! – “Elé állsz az 5 éves fiamnak hogy elmond hogy mi történt? Vagy a kollégám családja elé?”

Nyílt levél változtatás nélkül.

 

Nos,sokat gondolkodtam reggel óta,hogy leírjam e!
A lènyeg,hogy hova sietünk??? Megèri??
Indult a mai reggel ahogy szokott! Èbredès majd mosakodás! Bajtársamat is felvettem,mert hát együtt leszünk ma ès induljunk el együtt dolgozni.Mièrt ne…. Gondoltam magamban! Aztán beült,elindultunk a 34 km es útra,kissè reggel volt de nem voltunk álmosak,nem voltunk fáradtak,beszèlgettünk!
Aztán jött egy jobbos kanyar,ami nem a megszokott módon fogadott bennünket. A szemben szabályosan közlekedő ponyvás kisteherautót 2 kocsi előzte,velünk szemben!! Az első mèg módjával befèrt. Viszont a második Ford típusú autósnak csak az volt a szerencsèje,hogy a kisteherautó sofőrje ès Èn nem vesztettük el a lèlekjelenlètünket. Ès persze nekünk is szerencsènk volt. A Mi oldalunkon szalagkorlát,a kisteherautó oldalában betonfal…mindketten azt választottuk hogy fèlrehúzzuk amennyire lehet az autót a szèlère hogy ne legyen baj. ? Természetesen a Fordos ment tovább úgy ahogy ezek szoktak ilyenkor!
Viszont ha Mi akkor ütközünk, akik minket hazavárnak,nem biztos hogy látnak ezek után èpsègben! Kèrdezem Èn az autóstól azt,hogy ha Èn ott maradok az úton de te nem, akkor elè állsz az 5 èves fiamnak hogy elmond hogy mi történt? Vagy a kollègám családja elè? Nem beszélve arról hogy óriási galibát okoztál volna a reggeli forgalomban!
Emberek! Kicsit èbredjünk már fel az utakon! Nehezünkre esik áttenni a gáz pedálról a fèkpedálra a lábunkat? Mièrt nem indulunk időben? Vagy mièrt nem tudunk várni 2 percet?? Ezeket a kèrdèseket kell megválaszolni magunkban! Sokmindent láttunk már,sok mindenkin segítettünk! De ugyanakkor rajtunk is segítettek volna a bajtársak. De legtöbbször mindig az ártatlan köti be többel!
Èn arra kèrek mindenkit hogy kicsit figyeljünk oda! Emberek vagyunk,hibázunk. De használjuk az eszünket ès minden jobb lesz!

 

Köszönöm egy mentős….