Egy nagyon bátor -bátor ember a 133-ból. Újabb fideszes politikus ellen indult nyomozás

Nyomozás indult egy fideszes parlamenti képviselő telkén elkötött európai uniós támogatások miatt, a gyanú szerint nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás történt.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt – írja a 24.hu. Az eljárást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsítottat még nem hallgattak ki az ügyben.

Kovács Sándor saját családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból épültek turisztikai beruházások: vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás” is.

Az összegeket hivatalosan nem Kovács Sándor kapta, a pénzből mégis az ő telkén építkeztek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánypárti politikus néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el cégével kizárólag olyan településeken, amelyek a fideszes politikus választókerületébe tartoznak.