Egy Németországban dolgozó magyar ápolónő szerint odaát több időt jut a betegre és nincs eszközhiány

A nő azután került Németországba, hogy nem írta alá az új egészségügyi jogviszony alapján készült munkaszerződését.

Nyugodtabbak, kiegyensúlyozottak, több idő jut a betegekre és nincs eszközhiány – ezeket tapasztalja egy németországi klinikán dolgozó magyar ápolónő, aki márciusban nem írta alá az új egészségügyi jogviszony alapján készült munkaszerződését, így a magyarországi állása megszűnt.

A nő az RTL Híradó szerint május óta dolgozik Hanauban, és bár nagy áldozatot hozott, elmondása szerint megérte. A csatornának arról beszélt mondta: otthon a koraszülöttes osztályon dolgozott, de Németországban is hasonló munkakörben van. A munkatársak szerinte sokkal családcentrikusabbak.

A nő megosztotta, hogy a klinikán három műszakban dolgoznak, a magyarországi munkahelyén azonban két műszakos munkarend volt. “Otton mindig úgy éreztem, hogy fordítva ülik a lovat, hogy azt a maradék ápolót, aki még ott van, nem becsülik meg” – mondta az RTL-nek a nő, aki a fizetése nagy részét hazaküldi családjának, ők ugyanis Magyarországon maradtak.

Forrás és a teljes cikk:https://hvg.hu/itthon/20210617_nemetorszag_apolono_egeszsegugy_jogviszony?fbclid=IwAR0Hw0F7xBdWPOlo5EKmBO4NPENsuA3tq2oLvMfy1-qsxUxwfnBNdNQ5PoA