Egy pszichológus beszélt arról, hogy Orbán elmebeteg!

0

Orbán Viktor miniszterelnök mentális állapotával 24.hu foglalkozik a mai cikkében. A cikk szerzője idézi az ötvenéves tapasztalattal rendelkező pszichológust, Varga Zoltánt, aki nemrég a 168 órának adott interjúban elemezte a kormányfő viselkedését:

Roppant hatalmának súlya egyszer rá fog zuhanni, és maga alá temeti. Ezt ő is érzi, és nagyon fél, mint lelke mélyén minden diktátor. (…) A miniszterelnökön látszik a kulturálatlansága is, ahogy zsebre tett kézzel áll, szotyolázik, zavartan gombolgatja a zakóját.

A Youtube-on több mint egymillióan néztek meg olyan videókat, amelyek a miniszterelnök mentális állapotával foglaloznak, ilyen címekkel: Orbán súlyos beteg?, Orbán kényszermozgásai, Orbán betegsége elszabadult. Látható tehát, hogy Orbán különös viselkedése nemcsak a szakképzett Vargának, hanem sok más polgártársunknak is feltűnt. Nem új keletű jelenség azt találgatni, mentálisan egészségesek-e a vezetők, politikusok; és természetesen sokan közülük tényleg küzdöttek valamilyen pszichés problémával – ahogy bárki más. A 24.hu összeszedett néhány ilyen politikust.

Abraham LincolnWinston ChurchillMartin Luther King és Lady Diana is depresszióban szenvedett, John F. Kennedy és Richard M. Nixon titokban rendszeresen Valiumot és más szorongásoldókat szedett. Betty Ford – Gerald Ford elnök felesége – alkoholizmussal és gyógyszerfüggőséggel küzdött, de ő ezt a nyilvánosság előtt is vállalta, és sorstársai számára hozta létre a Betty Ford Centert. A demokrata Thomas Eagleton viszont mentális problémájának kiszivárgása miatt nem indulhatott az alelnökségért: miután kiderült, hogy korábban depressziója miatt elektrosokk-kezeléseket kapott, ki kellett szállnia az 1972-es kampányból. A nárcisztikus személyiségzavar távdiagnózisként való használata sem ismeretlen: George W. Bush-t jellemezte ezzel hivatali ideje alatt egy pszichiáter. Azt viszont egyértelműen kimondhatjuk, hogy Orbán Viktor elmeállapotáról nekünk mindaddig csak szubjektív megítélésünk lehet, amíg egy őt kezelő szakember diagnózisát meg nem ismerjük. Ha létezik is ilyen, azt az orvosi titok védi, így csak a sajtóban megszólaló pszichológusok véleményére adhatunk.

Ők pedig nem igazán szoktak hülyeséget beszélni…

 

olkt.hu/24.hu