Egy újabb fideszes hazugságkampányhoz asszisztáltak az ellenzéki pártok egy része!

0

Az MTI beszámolója szerint hétfőn többpárti egyeztetést tartottak a Belügyminisztériumban az alaptörvény-módosításról és a Stop-Soros javaslatról. A kormánypárton kívül az LMP és a Párbeszéd vett részt az egyeztetésen, a többi ellenzéki párt nem ment el, kifejezve azt, hogy teljes mértékben elutasítja a Stop-Soros törvényjavaslatot. A megbeszélés után egyértelműen látszik, hogy azok a pártok cselekedtek jól, akik el sem mentek, mert semmi értelme nem volt az egésznek, azon kívül, hogy a Fidesz újabb hazugságkampányához asszisztáltak a résztvevők, akaratukon kívül.

A Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio az egyeztetés után kifejtette, frakciójuk azt javasolta, még ne fogadják el a javaslatot, mert előbb tisztázni kell olyan fogalmakat, hogy mit jelent pontosan a segítés, a szervezés. A Párbeszéd egyetért azzal, hogy az illegális bevándorlást, különösen a tömeges bevándorlást és az embercsempészetet meg kell akadályozni, viszont a Fidesz javaslata ezt nem szolgálja hatékonyan, helyette a törvényjavaslat célja, hogy megfélemlítse a menekülteket segítő civil szervezeteket.

Mit reagált erre a Fidesz? Balla György “szomorú tapasztalatnak értékelte a megbeszélést, és úgy fogalmazott:

“az ellenzék semmit sem tanult”, és teljesen világos, hogy “továbbra is az illegális migrációt támogatja”.

Ilyen az, amikor a tényektől teljesen elrugaszkodva, előre megírt sajtószöveget olvas fel az aktuális Fidesz papagáj. Ehhez, nem kellett volna ez a színjáték. Beolvastathatták volna simán az M1-en.

 

olkt.hu/MTI