Egymilliárd forintot osztott szét a haveroknak a Szerencsejáték Zrt. cége

Nagyon durván belehúzott a pénzosztásba a nyáron az állami lottóvállalat, a Szerencsejáték Zrt.: míg az idei év első 4 hónapjában összesen 915 millió forintot, addig a következő 4 hónapban ennél is többet, 1072 millió forintot utalt a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.

Mindez abból a május elejétől augusztus végéig tartó, négy hónapot lefedő listából derült ki, amit a hvg.hu közérdekű adatigénylése nyomán a minap tett közzé a vállalat.

A legtöbbet, 629,9 milliót a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kapta – ennek kuratóriumi tagja Somlyai Zoltán, aki a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a szállodamenedzsere, az övé ugyanis idén május óta BDPST Hotel Management Zrt., amely a BDPST Group szállodáit üzemeltető – amúgy veszteséges – cég.

Visszatérő, mondhatjuk bérletes helye van a szponzorlistán Havasi Balázs zongorista többségi, 70 százalékos tulajdonában álló vállalkozásának, a Symphonic Concert Management Kft.-nek, amely idén, akárcsak tavaly, 150 millió forinthoz jutott az állami lottócégtől, meg még 50 millióhoz az MNB alapítványától.

A lista többi tagjáról a hvg.hu cikkében lehet olvasni!

 

Forrás: hvg.hu