Egyre durvábban támadja az orosz hadsereg Ukrajnát – Ez történt hajnalban és kora reggel

Az éjszaka az orosz csapatok előrenyomultak a két nagyváros, Harkiv és Kijev felé.

Az ukrán belügyminisztérium közleménye szerint ketten meg haltak hárman pedig megsebesültek Zsitomirban, amikor cirkáló rakéták találták el az otthonukat az egyik légibázis közelében. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója azt mondta, hogy a támadást Fehéroroszország területéről indították. A környék házai lángba borultak. (Guardian)

Egy orosz rakéta egy szülészeti magánklinikát is eltalált Kijev külvárosában. Az Adonis Klinika vezetője, Vitalij Gyrin a Facebookon közölte, hogy bár a károk jelentősek, de az épület még áll. Az intézményből mindenkit biztonságot helyre vittek, egyben azt kérte, hogy senki se menjen most az épülethez.

Hajnalban több tucat ejtőernyős ugrott ki Harkivba.

Az ukrán hadsereg megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, melyek szerint orosz ejtőernyösök landoltak az ostrom alatt álló Harkivban. A légitámadás épp akkor kezdődött, amikor megszólaltak a szirénák. Az orosz csapatok egy katonai kórházat támadnak, a harcok jelenleg is folynak.

Újabb információk jöttek az ukrán katonák és az orosz ejtőernyősök közötti éjjeli ütközetről egy harkivi katonai kórházban. Volodimir Timosko, Harkiv régió rendőrfőnöke újságíróknak azt mondta, hogy a fegyveres ütközetben egyetlen ukrán csapat sem halt meg. „Jelenleg a helyzet a kórház közelében ellenőrzés alatt áll, a biztonságot megerősítették” – mondta az ukrán sajtó szerint. A BBC nem tudta ellenőrizni a legfrissebb jelentéseket Harkivról, a 1,5 millió lakosú, túlnyomórészt orosz ajkú városról.