Egyre közelebb a Fidesz 2022-es BUKÁSA!

TÖBB EZREN TÜNTETNEK BUDAPESTEN A
KÍNAI Kommunista Egyetem ÉS A fidesz KORMÁNY ELLEN!

 

🤬 Az átlag magyar hallgatóknak szánt Diákvárost kínai luxusegyetemre cserélné a
🇨🇳Fidesz.🇨🇳
Az ugytudjuk.hu információi szerint:
Régóta először tüntethetnek tömegek Budapest utcáin, ugyanis a koronavírus-járvány miatt a kormány az elmúlt másfél évben szinte folyamatosan korlátozta a gyülekezést, amelyen végül az ötmilliomodik beadott oltás után enyhített valamennyit – írja a 24.hu.
A lap szerint szinte azonnal az enyhítések bejelentése után meghirdették az első nagy demonstrációt 2021-ben, ami a Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampusza ellen szól. A kormány ugyanis a Dél-Pestre tervezett, egyetemistáknak megfizethető lakhatást ígérő Diákváros területének nagy részét elvéve kínai hitelből, a magyar állam pénzén szeretne kampuszt építeni Kína egyik legnagyobb egyetemének a Fudannak.
Azt írják, hogy az egyetem tervével nem csak az a gond, hogy egy magánegyetemnek a magyar állam épít az adófizetők pénzén kampuszt, de az is, hogy valószínűleg kifejezetten kevés magyar diák tud majd itt tanulni a magas tandíjak miatt, miközben az állami pénzből épült egyetemet alapítványba szervezik ki, amelynek a működésébe az állam később nem szólhat majd bele, de a költségeit állnia kell.
A tüntetés négykor indult el a Kodály körönd és a Hősők tere közötti területről, majd fél hatkor ért a Kossuth térre, ahol a beszédeket tartják.