Egyre nagyobb a káosz Angliában a koronavírus mutációja miatt – Már négy ország tiltotta le az angol gépek fogadását

Már négy ország nem fogadja az Angliából érkező repülőket, de a kör szinte biztos, hogy bővülni fog a nap folyamán.
A tiltás oka a Londonban és Délkelet-Angliában gyorsan terjedő új koronavírustörzs. Tegnap este sokan „elmenekültek” a brit fővárosból, mivel vasárnaptól a várost, illetve egész Délkelet-Angliát teljesen lezárták a brit hatóságok.

Hollandia után most már Belgium, Olaszország és Ausztria is leállította az Egyesült Királyság irányából érkező légi forgalmat. Németország és Franciaország hasonló lépést fontolgat a híresztelések szerint

– írja a Euronews.

A SkyNews szerint Írország is megfontolja, hogy letiltsa az angol gépeket.

Az Eurostar, ami a La Manche csatorna alatt Franciaország és Anglia között járó vonatok üzemeltetője, Twitter-üzenetében azt írta vasárnap délután, hogy éjféltől nem járnak vonatok London, Brüsszel és Amszterdam között.

 

Ferihegy még fogad járatokat

A magyar hatóságok egyelőre nem korlátozták a londoni és angliai légi járatok fogadását – hívja fel a figyelmet az AIRportal.hu légi közlekedési és légi utazási magazin.

  • A délutáni és esti órákban szerepel még a várható járatok között egy Ryanair-gép Stanstedről és még egy Wizz Air-járat Lutonból.
  • A járatinformációs oldal szerint 16:45-re várják Ferihegyen a British Airways gépét a Heathrow-ról.

A belga kormányzat az országba érkező és onnan kimenő vonatközlekedést is leállította.

Alexander De Croo miniszterelnök a korlátozásokra vonatkozó rendeletet vasárnap délben bocsátotta ki. A rendelkezés egyelőre csak 24 óráig marad érvényben.

Sok nyitott kérdés van az új mutációt illetően, ráadásul azt sem tudjuk, hogy a kontinensen felbukkant-e már

– nyilatkozta.

A kormányfő azt is elmondta: bízik abban, hogy legkésőbb keddig tisztázódik, hogy mi a helyzet az új variánssal.

Délután az olaszok és az osztrákok is bejelentették, hogy nem fogadják a szigetországból érkező repülőjáratokat. Csehország pedig úgy döntött, hogy szigorúbb vizsgálatok alá veti az onnan érkező embereket.

Az AP szerint Olaszország  tekintetében mindez körülbelül két tucat repülőjáratot érint.

The Jerusalem Post szerint Izrael szintén megtiltotta az Egyesült Királyságból, Dániából és Dél-Afrikából érkezőknek, hogy belépjenek az országba. A lap szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnök vasárnap délután kijelentette, hogy „azonnal le kell zárnunk az egész világot”.

 

A németek és a franciák is követhetik a példát

Az AFP értesülésére hivatkozva az Euronews megemlítette, hogy a német kormányzat is fontolgatja, hogy leállítja az Egyesült Királyságból érkező légi forgalmat.

A francia BFM TV, illetve a Le Parisien pedig arról értesült, hogy a francia kormány is hasonló lépésen tanakodik. A Le Parisien szerint egy francia kormányzati tisztviselő azt is elmondta, hogy az „európai szintű koordináció” előkészítése is folyamatban van az ügyben.

 

Káosz a bejelentés után

Valóban káoszt  és nagy változásokat hozott a Nagy-Britanniában bejelentett újabb karantén.

Daily Mail számolt be arról, hogy tegnap este sokan „elmenekültek” Londonból, mivel mától kezdve a várost, illetve egész Délkelet-Angliát teljesen lezárják a brit hatóságok.

Azt követően, hogy a brit kormányfő tegnap délután bejelentette a térséget érintő korlátozásokat, sokan egyből a vasúti pályaudvarok felé vették az irányt.

Egy kisebb kivándorlás megy végbe a térségben

– jellemezte a helyzetet Edmund King, a brit autósszövetség elnöke a Daily Mailnek. A vonatjegyek elkapkodása után az autókölcsönzőket rohanták meg a britek, de a lap szerint sokan a hosszabb taxiutat is hajlandóak voltak bevállalni a város elhagyása érdekében.

Aki Londonban maradt, az pedig rohant vásárolni 

Mivel az életbe lépő korlátozások révén számos üzletet is be kell zárni, ezért azok, akik eddig még nem tették meg,

 

MOST GYORSAN ELSZALADTAK MEGVENNI A KARÁCSONYI AJÁNDÉKOT.

 

Az Oxford Streetet és a környező bevásárlóutcákat így rövid idő alatt elárasztotta a tömeg.