Egyre súlyosabb a helyzet a kórházakban, a Péterfyben is súlyos gondok vannak

hazai Covid-ellátók egyikeként a Péterfy Kórház kapacitásai kifogytak, ezért az ott dolgozó egészségügyi személyzet kénytelen szelektálni a betegek között, hogy ki kerülhet lélegeztetőgépre, és ki nem, azok közül, akiknek az állapota indokolná a gépi lélegeztetéses terápiát. A betegellátást végzők a végtelenségig elfáradtak az egyéves hajtás és a rendkívül embert próbáló munka után – értesült biztos forrásból az Index.

Miután telefonon nem értük utol, levélben kerestük az ügyben a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatóját. Sásdi Antal kora délutáni válaszában határozottan tagadta az intézmény részéről a hír igazságtartalmát.

Tata elesett

Szintén kedden tudta meg az Index, hogy a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendeléseit holnaptól várhatóan két hétig Tatabányán érhetik el a betegek.

Kiderült, a megemelkedett betegszámok miatt kellett a tatai telephelyen rendelő szakorvosokat is átirányítani a tatabányai Szent Borbála Kórházba.

A Dél-pesti Centrumkórház megtelt

Mindeközben Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a Dél-pesti Centrumkórházban gyakorlatilag minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van, és nagyon sokan vannak az intenzív osztályon is.

Felszálló ágban vagyunk

A kormányzati tájékoztató oldal szerint a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Kedden 6494 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 475 207 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

AZT MAGA MÜLLER CECÍLIA ORSZÁGOS TISZTI FŐORVOS EMELTE KI AZ OPERATÍV TÖRZS HÉTFŐI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁN, HOGY A HAZAI ELLÁTÓRENDSZER A TELJESÍTŐKÉPESSÉGE HATÁRÁN MOZOG.

 

A szakember azt is elmondta, hogy két hét alatt megduplázódott a lélegeztetőgépen lévő betegek száma, ami még nem volt ilyen magas a járvány kitörése óta.