Egyre több bankfiók zár be Magyarországon!

A Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint június végén már csak 1860 bankfiókot üzemeltettek a hitelintézetek. Ez 17-tel kevesebb, mint 2020 végén. Az első negyedévben tíz, a másodikban további hét egység zárt be.

Az elemzést közlő Napi.hu szerint nem kizárt, hogy a folyamat folytatódni fog a Magyar Bankholding integrációja miatt. Budapesten például a Nyugati pályaudvar mellett szinte egymás szomszédságában található egy MKB-, egy Budapest Bank- és a Takarékbank-fiók, amelyek közül az egyesülés után vélhetően egyet is elég lesz majd üzemeltetni az ügyfelek kiszolgálása érdekében.

A fiókbezárások ellenére, a banki alkalmazottak száma nőtt Magyarországon. A félév végén 39154-en dolgoztak a hitelintézeti szektorban Magyarországon, ami 529 fős növekedés a tavalyi év végéhez képest. Felvétel most is van minden hitelintézetnél, a nagybankok többsége száznál is több állást hirdet a honlapján. A teljes szektorban pedig bőven ezernél több pozícióra várnak jelentkezőket mind a fiókokba, mint más háttérmunkákra. A pénzügyi terület mellett, főleg informatikai pozíciókra keresnek szakembereket a hitelintézetek.