Egyszer csak eljön a nap mikor már nem lesz kit gyűlölni.

0

Tovább folytatódik Közép-Európában az 1990-es demokratikus rendszerváltás vívmányainak megsemmisítése. Kedden a Nyílt Társadalom Alapítvány (NYTA) hivatalosan is bejelentette: áthelyezi központját Budapestről Berlinbe. Történik mindez jó néhány év törvényi szigorítása, és a magyar kormány folyamatos nyomásgyakorlása után.

Az, hogy Soros György alapítványainak és a CEU várható távozásával Magyarország lesz szegényebb, ma még csak kevesen érzik. Pedig, azzal, ami mostanában történik, nem Soros veszít, hanem Magyarország. Soros György alapítványai szépen sorban távoznak az országból, de mi itt maradunk a megoldatlan problémáinkkal.
Magyarországot ugyanis az orrunk előtt üresítik ki, s miközben tehetetlenül nézzük, elviszik az értékeinket más országokba. Olyan helyekre, ahol jobban megbecsülik és ily módon, jobban hasznosítják azokat. A Nyílt Társadalom Alapítványok ugyanis egy olyan termék, amelynek értéke felbecsülhetetlen, vagyis, pénzben nem mérhető.

Az alapítvány mostani bejelentének közvetlen oka az a hétfői bejelentés lehetett, amikor miniszteri meghallgatásán Rogán Antal az eddigi fenyegetéseket megfejelte azzal, hogy a Stop Soros törvénycsomag a korábbiaknál is szigorúbb lesz.
A történet nem ma kezdődött, évek óta zajlik a civilek vegzálása és a velük kapcsolatos hangulatkeltés. „Felelős” kormányzati tényezők szinte egyetlen megszólalásukkor sem mulasztják el, hogy közöljék a nyilvánossággal: az új kormány első feladata a Stop Soros törvény elfogadása lesz.

Közép-Európa harminc évvel a berlini fal leomlása után sem vált Nyugat-Európa részévé.

Orbán Viktor miniszterelnöknek sikerült a magyar társadalmat csaknem teljesen uralma alá hajtani, a kormánypárt szinte mindent ellenőriz. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) nincs valódi politikai ellenzéke, az ellenzéki média csaknem teljesen megsemmisült. És ebben a kontextusban az a hír, hogy a NYTA-nak menni kell, önmagában is roppant szimbolikus jelentőségű.


..