Éhezés és fagyoskodás között választhatnak a télen a magyarok nagy része

Orbánék megszorításai nem csak azért botrányosak, mert a választás előtt végig azt hazudták, hogy nem lesznek ilyenek. A magyar emberek jó részének gyakorlatilag a túlélését veszélyeztetik az alkalmatlan és lelkiismeretlen kormány átgondolatlan, kapkodó intézkedései.

A rezsiemelés bevezetésekor azt hazudta a Fidesz-kormány, hogy a többszörös árat csak a háztartások mintegy 25 százalékának kell megfizetnie. Az igazság ezzel szemben az, hogy

Orbánék a magyar családok 85 százalékát megszívatják a rezsiköltségek megemlésével!

Erről a Napi.hu számolt be egy számukra készített felmérés alapján, amiből kiderül, a többség már nem tud tovább húzni a nadrágszíjon. A villannyal még csak-csak tudnak spórolni, de a gázzal már nem nagyon, mivel a sötétet könnyebb elviselni, mint a hideget.

Az emberek félnek a rezsinöveléstől, ezért megindult a roham a napelemekért és a fa tüzelésű kályhákért is – számolt be a portál. Az utóbbi nem csak azt jelenti, hogy a Fidesz fairtási rendelete miatt, a magyar lakosság lehet, hogy egy téli szezon alatt eltüzeli több évtized erdőgazdálkodásának eredményét. Azt is jelenti, hogy rengeteg szegény ember fog környezetszennyező módon éghető szeméttel tüzelni. És persze, aki nagyon sokan fognak halálra fagyni.

Az RTL több olyan embert megkérdezett, akik kicsúsznak a kormány által átlagosnak hazudott fogyasztási határértékből:

Egyikük gázt nem használ, de mivel a fűtést is villannyal oldja meg, elkerülhetetlen, hogy az emelt áras rezsit kelljen fizetnie.

Én nem bírom kifizetni, az ki van zárva! A nyugdíjam nem lesz elég arra, hogy kifizessem, és azért mást is kell fizetni. Ne adj Isten élni is valamiből.

Mindenki aggodalommal tekint az ősz elé. Miközben a Fidesz tagjai gondtalanul nyaralnak, a magyarok a fogyasztásukat számolgatják, és azon gondolkodnak, hogy fognak túlélni.

Vagy éhen halok vagy megfagyok. Egyiket vagy másikat választhatom.

Ráadásul Orbánék hazudtak, amikor azt állították, nem lesz további gázáremelés. Az ősszel még két alkalommal meg fogják emelni a nem hatósági áras gáz árát.

(forrás: Napi.hu, RTL Híradó)