Ehhez aztán pofa kell, de NAGY ÁM!

0

Elbúcsúztatták!

Bitay Márton Örs vitte a cafeteriát, a pénzben kiváltott szabadságot és a felmentése miatt járó hathavi fizetést is – ennyit más két év alatt keresne meg.

Áder János köztársasági elnök február 18-i hatállyal felmentette a megbízatása alól Bitay Márton Örsöt, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkárát. Bitay Márton felelt azért a földvásárlási programért, melynek során 2015-2016-ban rengeteg termőföldet árvereztek el.

A tárca a politikai vezetők javadalmazásairól közzétett dokumentumai között a menesztett államtitkár juttatásai is feljegyzésre kerültek, ezeket összesítette az mfor.hu.

A dokumentumok alapján Bitay először is megkapta a február havi, menesztése napjáig számolt fizetését, ami bruttó 777 781 forint, államtitkárként ugyanis havi 1 296 300 forintos fizetésben részesült. Emellett pénzben megváltotta a ki nem vett neki járó szabadságot, amiért 238 400 forintot kapott, a menesztéséig 19 962 forintnyi cafetereria is járt neki. A legnagyobb összeg viszont az államtitkári megbízatásának megszűnésével kapcsolatos kifizetés, ami 7 777 800 forint, a törvény ugyanis ilyen esetekben hathavi fizetéssel egyenlő juttatást ír elő.

Ha mindezt összeadjuk, akkor összesen bruttó 8 793 981 forinttal a zsebében léphetett le az államtitkár.

Ha a hazai bruttó átlagkeresettel számolunk, akkor ennyi pénzt két év alatt keresne meg egy magyar dolgozó.
A közzétett dokumentumból még az is kiderül, hogy tavaly a tárcához érkező Mikulás puttyonya alaposan meg volt tömve, hiszen december 6-án kapott az államtitkár 400 ezer forint értékben ajándék Erzsébet-utalványt. Augusztus 15-én pedig 150 ezer forint ruházati költségtérítést vehetett fel. Bitay Márton sokakhoz hasonlóan egy 2015-ös évjáratú Skoda Superb személyautó használatára is jogosult volt.

mfor.hu