Ekkora botrány még nem volt – belebukhat a Fidesz az előkerült dokumentumokba? Eddig is sokan sejtették azt, amire most már bizonyíték is van.

0

Mindannyian tudtuk, hogy a Fidesz használhat olyan listákat, amelyek nem csak hogy nem szabályosak, de egyenesen törvénytelenek. Számtalan videó készült már a témában, hogy a nagyobbik kormánypárt gyakorlatilag listázza a lakosságot, most azonban bizonyítékok is előkerültek az ügyben.

Ha az előkerült íratok valódiak, akkor ez nem más, mint választási csalás, amire most bizonyítékot is találtak Egerben.

Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő a polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről. Ennél komolyabb bizonyíték aligha volt az utóbbi időben a Fidesz törvénytelen módszereire. – erről már az EgriÜgyek ír.
Pár nappal ezelőtt az egri polgármesteri hivatal dolgozói egy vaskos dossziéra bukkantak az egyik volt alpolgármester irodájában, az egyik szekrény papírhalmai között. Az Egri Ügyek birtokába került, vaskos iratanyag átvizsgálása után kiderült, hogy nem akármilyen bizonyítékokat rejt:

egyértelműen kiderült, hogy 2014-ben, az országgyűlési választásokat megelőzően Eger városában a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek Eger választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

A bizonyítékokat egyszerűen benne felejtették a szekrénybe a hirtelen távozásra kényszerülő fideszes politikusok

Mi ennek a jelentősége?

Eddg nem sikerült kézzel fogható bizonyítékokat találni a Fidesz módszerére, most azonban megcáfolhatatlan iratok kerültek az ellenzéki polgármester Mirkóczki Ádám kezébe.

Ezeken a listákon találhatóak a fideszes aktivisták által személyesen felkeresett választópolgárok adatai, amelyek alapján pontosan be tudják azonosítani bárkiről, hogy milyen mértékben mozgosítható a Fidesz érdekében, mire használható fel. Például a párt noszogatására megy el csak szavazni, vagy önként és dalolva, sőt, lehet még ingyen aktivistáskodik is nekik. Egy ilyen lista aranyat ér minden kampányidőszakban.

Ilyen listák birtoklása törvénytelen. Kubatov Gáborról, a Fidesz pártigazgatójáról nevezték el őket, mert először, bizonyíthatóan Kubatov vezényletével használták ezeket 2009-ben, a pécsi időközi önkormányzati választások során.

Forrás: Balra Magyar/https://balramagyar.hu/2020/02/01/robbant-a-bomba-ekkora-botrany-meg-nem-volt-belebukhat-a-fidesz-az-elokerult-dokumentumokba/?mcp_token=eyJwaWQiOjUzNTExNjg4MzMyNTI4Niwic2lkIjoyODg0NzUwMDg4MjI1NTUwLCJheCI6IjExNjkwOTlkMzEzZDk1NjBlNDU4YjA0MDcxOWNkZjliIiwidHMiOjE1ODA5MjMwMTMsImV4cCI6MTU4MTE4MjIxM30.5x8IwFCb-WsWU1VQgHFh4B266Hy5Ix44I6Gan-eKmq4