“Elég a lopásból!”

Ujhelyi István dr., MSZP-s EP-képviselő bejegyzése.

Ujhelyi szerint “a Fidesz miniszterelnöke úgy gondolja, hogy erről az összegről kizárólag neki kell döntenie: majd Magyarország főbirtokosaként ő megmondja, hogy ebből mire és legfőképp kinek jut.”

AZ ELMÚLT TÍZ ÉVBEN MINDENT HAZAVITTEK, AMI NEM VOLT LECSAVAROZVA. NÉHA MÉG AZT IS, A CSAVARRAL EGYÜTT.

“Az elmúlt napokban véghezvitt elképesztő rablóprivatizáció, amellyel példanélküli módon toltak ki ezermilliárdos állami vagyonokat fideszesekkel telerakott alapítványokba, már Brüsszelnek is sok volt. Az Európai Bizottság elnöke a napokban Orbán kezére csapott és közölte, hogy elég volt már a lopásból, ilyen szemtelenül nem rabolhatják tovább az európai közösség pénzét.

EZ AZ OKA ANNAK, HOGY A FIDESZ VISSZAKOZIK ÉS AZ EREDETILEG NEKÜNK JÁRÓ KÖZEL 6000 MILLIÁRDBÓL „CSAK” A VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ INGYEN-PÉNZT, MINTEGY 2500 MILLIÁRDOT IGÉNYELNEK.

Az a nemzeti reformterv tehát, amit az elmúlt hónapokban dolgoztak ki a teljes összeg elköltségével kapcsolatban, ment a kukába. Arról, hogy az új elképzelés szerinti fele összegből mit és hogyan akar elkölteni a kormány, megint nincs egyetlen szó sem – folytatják az arrogáns titkolózó, lepattintó magatartást.

Az EP-képviselő felidézi a Fidesz egykori vezetőinek kijelentéseit, melyeket még ellenzékiként mondtak a választáshoz közeledve, hogy a kormányzó baloldali párt “a voksolás napjáig hosszan ható döntéseket már ne nagyon hozzanak, mert nem lenne tisztességes“.

TISZTESSÉGRŐL ÉS ERKÖLCSRŐL A FIDESZ ESETÉBEN UGYANIS ALIGHA LEHET MÁR BESZÉLNI, AZ ELMÚLT ÉVEKBEN AZ UTOLSÓ MORZSÁI IS SZÉTPORLADTAK A LOPOTT VAGYONOKKAL URIZÁLÓ PÖKHENDI ÉLVEZKEDÉSEK SÚLYA ALATT.

Mégis arról van szó, hogy olyan horderejű döntéseket kell meghozni ezekben az időkben, amelyek hosszabb távon hatnak majd hazánkra, mint ameddig a Fidesz hatalmon lesz. Legkorábban jövő májusban a szövetségbe forrt ellenzék ugyanis megdönti ezt a rezsimet. Méghozzá azért, mert miközben a Fidesz zsírosodó uraságai csak a stílustalan ál-arisztokratizmus kiélésére koncentrálnak, addig a mostani ellenzéki erők számára az ember, a szociális biztonság megteremtése az első számú prioritás.

Ujhelyi a nyílt levele végén “a habzó szájú, kifent klaviatúrával fröcsögésre kész vakhitűeknek” az alábbi tételt ajánlja továbbgondolásra:

“HELYESNEK TARTANÁK, HA EGY SZOCIÁLDEMOKRATA KORMÁNY AZ ÖNÖK MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL, AZ ÖNÖK VÉLEMÉNYÉNEK TELJES NEGLIGÁLÁSÁVAL DÖNTENE A HAZÁNKNAK JÁRÓ UNIÓS MILLIÁRDOK SORSÁRÓL?

Ugye nem. Talán még tévészékházat is gyújtanának mérgükben. Ennyit a nemzeti együttműködésnek hazudott rendszerükről.