Elég legyen már abból, hogy lehazaárulózzuk egymást!

0

Olyan sokszor kapom meg más Momentumos politikusokkal együtt a hazaárulás vádját, mikor kiállok jogállamiságért, demokráciáért, Magyarországért, vagy éppen Európáért, hogy azt hiszem ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

Senkinek nincs joga arra, hogy egyoldalúan eldöntse, ki cselekszik a magyar nemzet nevében és ki nem. Minden magyar állampolgárnak, legyen az kormánypárti vagy ellenzéki, egyformán joga van arra, hogy maga döntse el, mit tekint a magyar nemzet, a magyar emberek érdekének.

Európai parlamenti mandátumomat nem a lottón nyertem: több százezer magyar állampolgár bizalmából lettem képviselő, akik azt várják tőlem, hogy a Momentum programját képviseljem Brüsszelben és Strasbourgban. Hogy egy erősebb Európáért és szorosabb integrációért dolgozzak. Hogy új, más pártok által méltatlanul elhanyagolt témákat karoljak fel a klímaváltozás ügyétől az euróbevezetésen át az európai uniós támogatások felelősebb elköltéséig. És tudom, hogy támogatóink, sok millió magyar emberhez hasonlóan azt gondolják, a magyar nemzet érdeke pontosan az, hogy felhívjuk a magyar és a világ közvéleményének figyelmét arra, hogy mit művel Magyarországon a Fidesz.

Mert szerintem éppen a Fidesz az, ami a magyar nemzet érdeke ellen politizál. Vajon a nemzeti érdek képviselete egy világszínvonalú egyetem működésének ellehetetlenítése mondvacsinált okokkal, zavaros hazudozásokkal tarkítva? A nemzeti érdek képviselete, hogy Magyarország keleti diktátorok átjáróházává, második otthonává kezd válni? Hogy nagyobb a kitettségünk az orosz és kínai titkosszolgálati befolyásnak, mint valaha? Hogy gyanús, átláthatatlan üzleti szerződések tucatjai születnek?

A nemzeti érdek képviselete, hogy az európai uniós támogatásokat – európai adófizetők millióinak drága pénzét! – olyan jöttment alakok költhetik pislákoló lámpákra és térkövekre, mint a miniszterelnök veje, Tiborcz István?

Kedves Fidesz! Vége azoknak az időknek, amikor egymástól elzárt országokban hatalommániás politikusok a többségre hivatkozva azt csinálhattak, amit csak akarnak, a világ pedig alig-alig szerzett erről tudomást. Én megértem, hogy kellemetlen Önöknek, hogy vállalhatatlan döntéseik miatt állandó magyarázkodára kényszerülnek ország- világ előtt. De amíg így kormányoznak, ez így is marad majd.

Én pedig továbbra is kiállok hazámért, és elmondom mindenütt, hogyan próbálják Önök tönkretenni Magyarországot.

Cseh Katalin/facebook