Elég volt!

Kuss legyen mindenkinek magi az úgynevezett politikusok a reménykedő bizakodó tömegeket kihasználva mint hátvéd erődítményt ócsárolják egymást komoly jól megélhető jövedelem biztonságával amit önmaguknak megszavazva a néppel megfizettetve élvezik a felsőrendűségnek hitt helyüket az életbe. Az országházba nincsenek mások mint anyagi biztonságban élő gyalázkodó az országház tekintélyét figyelmen kívül hagyó képviselők és a velük szemben lévő uralkodó nagyképű cinikus flegmán lekezelő soha nem a konkrét kérdésre válaszoló képviselők. Csürhe akik fennen hirdetik a mi MAGYAROK vezényszót aminek a jelentőségét a sárba tiporták. Politikusoknak nevezik magukat , de az igazi nevük élősködő zsebmetszők. Az igazi hús vér emberből való politikus az a normális emberi szakmából ( mindegy hogy fizikai vagy szellemi csak emberi legyen) biztosítja önmagának és a családjának a megélhetést! Ha érez magában késztetést hogy tegyen valamit a köz érdekébe akkor a saját idejéből teszi ingyen és bérmentve a közért!!! Az ilyent nevezhetjük kommunistának de nevezhetjük csodabogárnak vagy minden rosszindulat nélkül nem százasnak. Mindennek ellenére én ismertem egyet. Ő volt aki bádogos segédből egy gyár vezetője lett , mellette 16 évig tanácstag aki a körzetébe élő emberek apró cseprő gondjait próbálta megoldani és a politikából is kivette a részét mert 4 évig országgyűlési képviselő volt és mindezért soha egy fillért nem kapott és nem is kért, plusz amikor jutalmat akartak adni neki azt mondta hogy vannak akik jobban rá vannak szorulva , adják azoknak! Ezek után és mellett hat gyerek várta bothon a két szobás konyhás lakásba ahol nem volt fürdőszoba! Tudnék még példaértékű történeteket de a lényeg az , hogy felhívjam az okoskodó nagypofájú politikusokat, hogy ne kommunistázzanak , mert a kommunizmus az csak egy eszme ami megvalósíthatatlan mert az emberi társadalomba ez lehetetlen. De ha találkoznak olyan emberrel akire illik ez a jelző akkor azt megkülönböztetésezett tisztelettel és megbecsüléssel jutalmazzák! Valószínű nem lesz ilyen élménybe részük. Ezek után felhomályosítom a nagy tudású és még nagyobb szájú politikusokat hogy a kommunista ember az olyan , hogy először a közösség másodszor a közösség harmadszor a közösség és csak utána a család és a legvégén az önös érdek! Igen tisztelt politikus urak ha ilyen emberrel találkoznak azt nyugodtan csodálják meg , fejezzék be a régi időkkel kapcsolatos kommunistázik , főleg a negyven körüli taknyosok! Ennek a birka népnek pedig csak annyit, hogy ébredjen fől és követelje a demokráciának nevezett szabadságot

az emberséges biztonságot és ne tűrjék meg a soraikba azokat akik úgy állnak a feladathoz hogy a másik jobban hozzáférjen.

Egyenlőség nincs nem is volt és nem is lesz, mert nem vagyunk egyenlőek, de ki lehet alakítani építeni és harcolni , hogy a letett értékekkel arányosan mindenkinek megteremtődjön az emberhez méltó életszínvonal! Ehhez nem kell más csak önzetlen és,önös érdek nélküli
hozzáértő vezetés megfelelő kőkemény fegyelemmel és szigorral! Vannak köztünk olyanok akik erre képesek? Sajnos egyenlőre nem látni se közel se távol?! Tehát hölgyeim és uraim ! Első a közösség! Rég mondom hogy két ember nem kétszer annyira képes mint egy ember hanem bizonyos körülmények között a többszörösére! Ezek után ha gyengébb vagyok ne akarjak akkorát emelni ha butább vagyok ne akarjak az űrbe menni ha ügyetlenebb vagyok m akarjak a fára mászni, de az ilyenek is emberek és biztos tudnak valamit amiből tisztességesen megélhetnek. E-hez kell hogy az erőseb okosabb és ügyesebb önzetlen segítsen. Röviden csak ennyit szerettem volna leírni.
Végül csak annyit , hogy ma az egességügy az igazságszolgáltatás és a közbiztonság a béka segge alatt kucorog!
Nagyra becsült politikusok itt a feladat!!! Ki vagy kik azok akik Merik vállalni, hogy ne legyen éhező koldus ne legyen megélhetési bűnözés és a következő még nevelhető generációt munkát tisztelő és becsülő egységgé nevelje , ha úgy tetszik akkor a saját érdekébe kényszerítse! A feladat adva van , de addig amíg igen jó átlagnál bőven jobb pénzekért politizálnak és nem a rendes kenyérkereső munka mellett teszik ezt társadalmi munkába addig senki ne reménykedjen változásba?!!!!
Mindenkinek reményteljes jövőt kívánok!!!

László Száraz