“Elég volt, nincs több pénzünk arra, hogy Orbán úr barátai gazdagodjanak!”

Egy német politikai vezető megüzente a Fidesznek, hogy mire számítsanak a májusi választások után.

A baloldali pártok kampánynyitójának vendége volt Budapesten Udo Bullmann, az európai S&D (Szocialisták és Demokraták) frakció vezetője.

Udo Bullmann elmondta:

“Oligarchákra, Orbán Viktor úr barátainak gazdagodására nincs pénze Európának. Azért is van szükség egy erős OLAF-ra, erős európai intézményekre, hogy utánajárhassanak ezeknek a korrupciós ügyeknek”

A német politikai vezető hozzátette: az olyan súlyos problémákat, mint a klímaváltozás, a társadalmi különbségek növekedése, a szociális igazságtalanság, vagy éppen a migrációt kiváltó okok, csak közösen lehet megoldani.

(Ez egyébként egybecseng azzal, amit Dobrev Klára mondott a Nyugati Fénynek adott mai interjújában – a szerk.)

A Népszava helyszínen lévő tudósítójának kérdésére Bullmann kijelentette: Manfred Weber az EPP csúcsjelöltje megpróbál manőverezni, hogy a Néppártban tartsa Orbán Viktort, mert neki nem az elvek, csak a számok, a szavazatszámok számítanak.

A szociáldemokrata frakció vezetője egyébként a felszólalását azzal kezdte: tudja, hogy ma sokaknak nem könnyű Magyarországon, itt külön kiemelte az újságírókat, majd nagy tapsot kiváltva üzent Orbán Viktornak:

“Nem fogtok elmenekülni a számonkérés elől!”

(Népszava nyomán) Nyugatifény http://nyugatifeny.hu/