“Életem egyik nagy tévedése volt ez a papnak álcázott politikai prostituált”

Juszt László

A forradalom előtt jártam először nála riporton Temesváron.

👉No 1.: A forradalom előtt jártam először nála riporton Temesváron. Késő este érkeztünk. A presbiterekkel ült egy hosszú, nagy asztal mellett. Engem Ábrahám Dezső vitt el hozzá. Ő volt az, aki önzetlenül, saját pénzéből finanszírozta Tőkést és a családját. Azon a téli estén déli gyümölcscsel és ruhákkal akart kedveskedni neki. Az asztal körül ülök nagyon megörültek nekünk. Dezső mindenkinek vitt valamit. Bennem meg a Magyar Televíziónak örültek meg. Csodálatos hangulat alakult ki egy perc alatt.

🧐Ami azután a következő pillanatban el is múlt és fagyott csend ülte meg a szobát. Tőkés minősíthetetlen hangnemben tolta le Dezsőt, hogy mit képzel ő ilyen vacakot – amiben műszál is van – nem fog felvenni.

Azért a riportot megcsináltuk. Szerepel a Tőkésről szóló könyvben is, fotóval együtt.

👉No.2.: Elterjedt a hír, hogy Tőkést a SECU el akarja tenni láb alól. Chrudinák Kárpáti Ferenc, honvédelmi miniszter segítségét kérte. Ezután az a “rohadt komcsi” katonai hírszerzés hozta Pestre, ahol egy Klauzál tér melletti védett lakásban dugták el. Igaz nem sokáig maradt ott, mert nem tartotta megfelelőnek a környéket.

👉No.3.: Ekkor esett meg az is, hogy ez a “rohadt komcsi” sajtó, s a “liberális véleménydiktatúra” a tenyerén hordozta, s például a Budapest Sportcsarnokban szólt, szólhatott egy “a magyarországi kulturális véleménydiktatúra” képviselői által szervezett koncerten a magyarokhoz.

Tudja Ön nagyszerű bizonyítéka annak, amit Göncz Árpádtól hallottam: “Mély szakadék tátong az istenhívő és a vallásos ember között.” (Juszt László)

/Piréz/