Elfacsarodik a szívem amikor gyerekeket látok kiszolgáltatott helyzetben

Ó Istenem !
Olvassátok a képek alatti szöveget is hogy értsétek a helyzetet és ne csak lásd azt ami ….
Erre nem tudok többet és mit mondani.. csak azt, hogy elfacsarodik a szívem amikor gyerekeket látok kiszolgáltatott helyzetben. Akik nem tehetnek arról, hova születtek. Aki még őszinték, és romlatlanok. Mert mindannyian annak születtünk!

13 ezer ember maradt fedél nélkül a leszboszi Moria menekülttáborban, köztük rengeteg gyerek is.

Az Eu tett egy kísérletet, hogy legalább a kísérő nélküli gyerekeket osszák szét a tagállamok között menekültstátusszal humanitárius okokból és nem azért mert valami egyezmény kötelez erre bárkit is, de finoman szólva sem tolonganak a tagországok.

Szlovénia négy kísérő nélküli kiskorút hajlandó befogadni.. Horvátország 12 kísérő nélküli kiskorút fogad be. Ausztria senkit. Arra hivatkozva, hogy ők 3700 gyermeket fogadtak be be 2020-ban családegyesítéssel. Litvánia sem fogad be senkit, de azért mert ők jelenleg a menekülő belaruszokra koncentrálnak, mondja Bozena Zdanovic, a litván belügyminisztérium szóvivője.

Magyarország meg ugye Magyarország a Fidesszel az élen. Itt emberiességi szempontok fel sem merülnek.

Tíz európai ország kész befogadni összesen 400 kísérő nélküli gyereket. Közülük Németország és Franciaország 150-150 gyereket fogadna be. A többiek átlagban 10-et.

Hajnalka Pajer