Elhunyt Baló György

0

71 éves korában elhunyt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró, írja a hirado.hu.

Baló György diplomájának megszerzése után az MTV Híradójánál kezdett el dolgozni előbb gyakornokkén, majd szerkesztő-műsorvezetőként.

1989 és 1990 között az MTV 2-es csatorna igazgatója és a televízió választási irodájának vezetője, 1991-ig a Napzárta főszerkesztője, 1992-től pedig a Krétakör című műsor főszerkesztője volt.

1995-ben a magánszférába ment, 1997-ben az újonnan megalakítandó országos földi adású kereskedelmi televíziós frekvenciákra kiírt pályázaton induló Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatója volt. 2000-ben tért vissza a Magyar Televízióhoz, ahol az Aktuális és a Záróra című műsorok készítésében vett részt.

2002-ben nevezték ki az MTV kulturális igazgatójává, de közben dolgozott A Hét című heti közéleti műsor főszerkesztőjeként, majd Az Este és A Szólás Szabadsága című háttérműsorokban és a Kedd 21 című vitaműsorban is.

Kétszer is versenybe szállt a köztévé elnöki posztjáért, és bár mindkét alkalommal megkapta a kuratóriumi elnökség támogatását, a civil kurátorokkal kiegészített testület egyszer sem választotta meg.

Utolsó politikai műsora Kassza címmel futott 2010 elején. Az MTV-től 2012. január 13-án távozott, mert már nem kapott feladatokat.

2015-től az RTL Klubnál tért vissza a Magyarul Balóval című műsorral. Idén januárban jelentette be, hogy saját kérésére a műsor másnaptól felfüggesztésre kerül. A döntést azzal indokolta, hogy pihenésre és kezelésre van szüksége.