Eljött az igazság pillanata: hatalmas bajban vannak a magyarok

Hogy is mondták az okosok, nem fogják a különdadókat az emberekre átháritani… Az csak a “multikat sújtja, akik extraprofitot termelnek”, drága Fideszes hívek még tapsoltak is hozzá, a gonosz multi fizessen csak… Hát fizet a multi, ezzel nincs is semmi gond, és főleg mi fizetünk, mivel minden a népen, ezen az isten adta birka népen csattan, akinek mindent lenyomhat a Fidesz a torkán. De szerencsére előre megyünk, hiszen a miniszteri fizetések gyorsan meglettek emelve, a nép egy része megkapta választás előtt a judás pénzt, és már láthatjuk érezhetjük is napi szinten mennyire is előre megyünk. Hát csak így tovább, csak tűrjük, és fizessünk, hisz Orbán is megmondta, ha többet fogyasztunk, keressünk többet, ezért lehet akár két munkahelyen is dolgozni nyugodtan, hiszen itt úgyis munkaalapú társadalmat építünk. A tudás fölös, sőt a kultúra is, csak dolgozni kell és kész, más minden haszontalan időtöltés…. Talán ideje lenne átgondolni meddig szeretnénk ezt még így, mikor van az a pont amikor ez az isten adta nép, végre kiáll saját magáért, a gyerekekért, és nem csak a mindennapi nyomorával foglalkozik, hanem képes előre nézni és gondolkodni….

Kifutott az egyszeri juttatások jövedelemnövelő hatása és az évtizedek óta nem látott infláció is egyre több háztartás életszínvonalát veti vissza, akik kénytelenek csökkenteni fogyasztásukat, illetve érdemben alacsonyabb minőségű termékeket kell vásárolniuk – mondták a Portfolionak kiskereskedelmi források. Az árstopok szétzilálják az kiskereskedelmet, ami miatt nagyon erőteljes vásárlási korlátozások vannak érvényben, de még így is egyre többször van áruhiány a boltokban. Vannak olyan termékek.

Vannak olyan termékek, döntően árstoposak, amelyekből a láncok már az alacsony minőségűt tartják, mert nem akarnak veszteséget maguknak; másrészt a kereslet is csökken a jobb minőségű termékek iránt. A kiskereskedelmi különadó is rátett egy jó nagy lapáttal a problémákra: a Portfolionak kiskereskedelmi források arról beszéltek, hogy még soha nem volt olyan gyors az átárazás, vagyis az áremelés, mint az adó bejelentése után.