Ellenzéki feljelentés: Miskolc legnagyobb választási csalása bizonyosodhat be

0

Szavazatvásárlás, névdublőrök jelölése, kamujelöltek indítása, feketekassza – csak néhány módszer azok közül, amelyekkel a miskolci Fidesz az elmúlt évek választásainál próbálkozott. És már most is vannak információ az ellenzéki összefogásnak arról, hogy milyen, nem éppen tisztességes eszközökkel készül a kormánypárt helyi csapata az október 13-i választás eredményének befolyásolására. Úgy tűnik, teljesítmény hiányában sokkal inkább a választási csalást részesítenék előnyben. Ezekről dr. Varga László, szocialista országgyűlési képviselő és Jakab Péter, a Jobbik országos frakciójának vezetője beszéltek hétfői, közös sajtótájékoztatójukon Miskolcon.

A közös kiállás apropója az volt, hogy vasárnap nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen az Új Lendület Miskolcért egyik jelöltje arról beszél, pénzt kaptak a Fidesztől, hogy elinduljanak az önkormányzati választáson, nyilván azért, hogy az ellenzék oldaláról vegyenek el szavazókat, ezzel erősítve a kormánypártot. A városban már régen lehetett pletyka szinten hallani, hogy Kopcsó Gábor és csapata csupán kamujelöltek, de a hangfelvétel bizonyítóerejű. Éppen ezért a két országgyűlési képviselő feljelentést tett választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. Ahogy dr. Varga László fogalmazott: “Más bűncselekmény is felmerült, a nyomozóhatóság vizsgálja az ügyet. Amennyiben bebizonyosodik, a hangfelvételen hallottak igazak, akkor Miskolc történetének legnagyobb választási csalásáról beszélhetünk.”

Jakab Péter arra hívta fel a figyelmet, a vasárnap napvilágot látott hangfelvétel nem a kamujelöltről szól, sokkal inkább a Fideszről. Maga a kamujelölt is elmondja, ő kormánypárti szavazó, és az az érdeke, hogy a Fidesz hatalmon maradjon, viszont pénzért jelöltette magát, hogy az ellenzéki szavazókat megtévessze.

-Mindezek után kérdezem a Fideszt, mennyibe kerül elíndítani egy kamupártot, kamujelöltekkel? – tette fel a kérdést a jobbikos politikus. – Honnan van erre pénze a kormánypártnak? A 2014-es feketekassza-botrány után már vizsgálódott Miskolcon a Nemzeti Nyomozóiroda, akkor is azt nyomozták, milyen eredetű pénzekből próbálta a Fidesz befolyásolni a szavazást. Most is van feketekassza, amiből kamujelölteket finanszíroznak?

Jakab Péter elmondta, feljelentést tettek a hanganyaggal összefüggésben, de nem naívak, hiszen a kamujelölt is arról beszél a felvételen, bevédik őket. “A legtisztább, ha a miskolci választók tesznek pontot az ügy végére. Október 13.-án mondjanak nemet a teljesítmény híján tisztességtelen eszközökkel kampányoló Fideszre, és szavazzanak a tisztességes, lokálpatrióta jelöltekre, Veres Pálra és csapatára” – jegyezte meg Jakab Péter.

Forrás:https://www.borsod24.com/2019/10/07/ellenzeki-feljelentes-miskolc-legnagyobb-valasztasi-csalasa-bizonyosodhat-be/