Ellenzéki gondolkodók! FONTOS! Észnél legyetek a “nyájas” próbálkozásra figyelve!

0

Az ellenzék támogatása csak a házszabályzat 4/5-ös módosításához kell, hogy egy alkalommal dönthessenek.Azt ugye tudjuk,hogy a 4/5 – öd csak a sürgősséghez kell ! Tud valamilyen racionális indokot mondani arra, hogy miért akarja azt a kormány, hogy ezt rendkívüli jogokra vonatkozó felhatalmazást KORLÁTLAN ideig kapja meg? Miért kell fenntartani a veszélyhelyzeti megváltozott jogrendet? Mire hivatkozhatnának? Vagy olyan sok mindent szeretnének “elintézni” a korlátlan felhatalmazás ürügyén, hogy nem elég nekik a 60-90 nap?
A visszamódosításhoz pedig gondolom alapvető lesz a kétharmad. Ott bukik majd el és marad rajtunk 40 évig a veszélyhelyzet, ennek lenne egy súlyos következménye, melyet a kultúrállamok nagy felháborodását és tiltakozását váltani ki. Nevezetesen a következő szavazáskor amikor már elég a 2/3-ad is, előtte lesz két olyan nap, amikor minden törvényen kívüli állapotba kerül. 26.-án lejár a jelenlegi szabály, az újat meg majd csak két nap múlva fogadják el.
Ami jól látszik: a kis bosszúálló törpe még vadabb lett, mióta elvesztette Budapestet. Csak figyelni kell a testbeszédét…Ermächtigungsgesetz, Berlin, 1933. Reichskanzler Hitler.
Jó szórakozást mindenkinek.Mit kell ezen egyeztetni ha ennek a fasiszta kormánynak megadjátok a korlátlan felhatalmazást önként álltok a kivégző osztag elé,miről akarnak tárgyalni?

Nem ismerik még Orbánt?

Tájékoztatni kellene a népet, hogy nagyobb baj jön mint a koronavírus. Ahhoz nem kell teljhatalom,hogy védő felszereléseket szerezzenek be mint a szomszédos országok, de ezeknek még ez sem megy akkor mit akarnak teljhatalommal.
Nem a mocskos kormánypártokkal kell egyeztetni, hanem egymással, nehogy egyetlen ellenzéki (a Mihasznákat nem számítom annak) is átszavazzon. Az LMP-t esetleg puskavégen tartani a nem gomb megnyomásáig.
Az, hogy Orbán bizalmat kér a – lényegében véve – korlátlan hatalomgyakorlásához, az körülbelül olyan, mint ha egy notórius bűnöző azt bizonygatná, hogy jól fog viselkedni akkor is, ha megszüntetik a helyi rendőrőrsöt. Vagy mint egy szépen mosolygó kecske a káposztaföld előtt…aztán persze…

Véleményem szerint a következőkre lenne szükség:

1. A felhatalmazás tekintetében az Országgyűlés által meghosszabbítható határozott időtartam kikötése.

2. Konkrét objekítv kritériumok megfogalmazása a veszélyhelyzet kötelező megszüntetése tekintetében.

3. A veszélyhelyzet megszűnését követően a kormány tevékenységének utólagos ellenőrzésének előírása országgyűlési bizottság által, melyben egyenlő számban vesznek részt kormánypárti és ellenzéki képviselők, elnöke pedig ellenzéki képviselő.

4. A különleges jogrendből származó hatáskörrel visszaélés bűntettének beiktatása a Btk.-“Ha az ellenzékiek nemmel szavaznak a teljhatalmat garantáló törvényre, akkor a Fidesz fellélegezhet.

Hiszen attól kezdve aljas és gerinctelen módon minden egyes új megbetegedéssel kapcsolatban el fogja mondani, hogy az ellenzék ebben a veszélyhelyzetben is a saját politikai érdekeit nézi ahelyett, hogy segítenének a koronavírus elleni küzdelemben.

Onnantól nem azért lesznek áldozatai a koronavírusnak, mert ez egy rendkívül veszélyes kórokozó és az Orbán-kormány 10 éven keresztül magasról tett az egészségügyre; nem azért fertőződnek meg a normális védőfelszerelés nélkül dolgozó egészségügyisek, mert nincs megfelelő védőfelszerelés; nem azért halogatják majd a vírus terjedését megakadályozó intézkedéseket, mert saját népszerűségüket féltik; nem azért lesz több százezer munkanélküli, mert a világjárvány következményei több ágazatot is teljesen térdre küldtek; nem azért nem segít a magyar állam a bajbajutottakon, mert a harmatgyenge magyar gazdaság ezt nem teheti meg.

Onnantól kezdve minden rossz, ami a koronavírus és tízévnyi elfuserált kormányzás miatt történik, azért lesz, mert az ellenzék nem szavazott teljhatalmat Orbán Viktornak. Legalábbis a kormányzati kommunikáció szerint.”

Brunner Robert gondolai/facebook