Ellepték Judith Sargentini EP képviselő oldalát a pofátlan fideszes trollok!

0

Vannak egyenkommentek is.

Angolul és magyarul vegyesen szidják Judith Sargentinit a saját Facebook oldalán azután, hogy a nevével fémjelzett jelentést tárgyaltak meg az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában. A jelentéstervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása. Szijjártó Péter külügyminiszter az ülésen tajtékzott, a dokumentumot “minősített hazugságok gyűjteményének” nevezte.

Ezután kezdtek el özönleni a magyarok posztjai Judith Sargentini vitáról szóló bejegyzése alá, többen egyenszöveget írtak ki angolul – két magyar zászló kíséretében – arról, hogy támogatják Szijjártó Pétert és hajrá Magyarország. Többen magyarul árulózzák, becsmérlik a nőt, kikérik maguknak a kritikát. Van, aki meg is jegyzi, direkt magyarul ír, hogy bajlódjon csak a fordítással.

A Sargentini jelentéstervezethez érkezhetnek még módosítások, júniusban szavaz róla a bizottság. A jelentés ősszel kerül az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely adott esetben ennek alapján kezdeményezheti az atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását Magyarországgal szemben a jogállamisági elvek megsértése miatt.

A hetes cikk olyan többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely – az uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén – végső soron akár az érintett tagállam szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat, ehhez azonban az összes többi EU-tag egyhangú támogatására van szükség, amit az elemzők szinte kizártnak tartanak.

 

olkt.hu/hvg.hu