Elmondta az ideggyógyász: A Gyurcsány-Orbán vita után járt először Grazban Orbán Viktor

2006-ban, a Gyurcsány Ferenccel folytatott miniszterelnökjelölti vita után járt először a Privatklinik Kastanienhof nevű graz-i magánklinikán Orbán Viktor.

A klinika egyik volt dolgozója emlékezett vissza az első alkalomra, amikor Orbán a klinikán járt.

 

Aznap tudtuk meg, hogy jönni fog, mindenki nagyon feszült volt, gyorsan kellett előkészítenünk mindent

 

– mondja a magát gyakorlott ideggyógyászként azonosító férfi.

 

Elmondása szerint pár nappal azután csörrent meg a klinika telefonja, hogy az akkor még ellenzékben lévő Orbán Viktor az akkori miniszterelnökkel, Gyurcsány Ferenccel vitázott a köztévén. Azt mondja, ha nem ő fogadta volna Orbán Viktort és stábját a klinika parkolójában, talán el sem hinné, de biztos abban, hogy a két esemény nem volt független egymástól:

 

Egy kerekesszékben tolta felém két öltönyös férfi, elsőre fel sem fogtam, hogy ő érkezett meg. Olyan görcsben volt az egész teste, hogy moccanni nem bírt, nyilván járni sem volt képes. Nem tudta, hogy hol van, nem is köszönt, csak néha motyogott valamit, amikor épp nem ide-oda járt a nyelve a szája egyik sarkától a másikig. Csak akkor értettem meg, hogy mit mondogat, amikor a liftben közelebb hajoltam. Azt mondogatta, hogy Gyurcsány.”

 

Arról, hogy a miniszterelnök ma is kezelés alatt áll-e, nem tudott mit mondani, mert már nem dolgozik a klinikán. Azt azonban elismerte, hogy a politikus súlyos ideggyengeségben szenvedett:

 

“egyértelmű volt, hogy súlyos eset, hiszen a legjobb orvosok tették szét a kezüket Budapesten és inkább küldték ki hozzánk Grazba”.

 

 

 

Forrás és a teljes cikk: