Előbb pánikot keltenek aztán magyarázkodva mutogatnak!

0

A visegrádi országokban továbbra sincs koronavírusos beteg, közölte Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, aki szerint csekély annak az esélye, hogy a vírus elkerülje Magyarországot, de éppen ezért az első pillanattól úgy készültek, hogy a magyar egészségügyben el tudják látni a szükséges teendőket. A koronavírus-ügyben a szombat éjjel óta történt legfontosabb eseményeket válogatott össze az MTI és a CNN hírei közül.

Nincs az új koronavírussal fertőzött beteg a visegrádi államokban – Mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A miniszter ugyanakkor hozzátette, hogy csekély a vírus elkerülésének a lehetősége, ezért az első pillanattól úgy készültek, hogy a magyar egészségügyben el tudják látni a szükséges teendőket.

Úgy vélekedett, hogy még tömeges fertőzés esetén is elegendő lenne a magyar egészségügy kapacitása. Az országban 29 infektológiai osztály működik, az ágyak száma több mint 800 – közölte. Az ellátás központja a Szent László-kórház, amely a legsúlyosabb betegek kezelésére is felkészült.

A miniszter arról is beszélt, hogy

A NEMZETI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT OLYAN LABORATÓRIUMMAL RENDELKEZIK, AMELYET KÖZÉP-KELET-EURÓPÁBAN EGYEDÜLIKÉNT NEMZETKÖZILEG AKKREDITÁLTAK. NÉHÁNY ÓRÁBA TELIK MEGERŐSÍTENI AZ ÚJ KORONAVÍRUS JELENLÉTÉT, VAGY EGYÉRTELMŰEN KIZÁRNI A FERTŐZÉST, A LABOR KAPACITÁSA PEDIG SZINTÉN MEGFELELŐ.

Kásler megismételte, hogy fontos a személyi higiénia, mindenki tisztálkodjon rendszeresen, sokszor mosson kezet. Aki szárazon köhög, láza eléri a 38 fokot, az hívja fel a háziorvosát, és amennyiben az orvos úgy ítéli meg, hogy fennáll a fertőzés gyanúja, értesíti a mentőket, akik megfelelő védőfelszerelésben elszállítják a potenciális beteget.

(MTI)