Előre, nem hátra: egy középiskolai tanár a Deák téren koldul, mert nem tud megélni

Bár sokan reflexből kamunak nevezték a történetet, az egyik képviselő vette a fáradságot és kiment megnézni a történet valódiságát és sajnos ebben semmi valótlan nincs. A kezdő tanár bruttó bére pedig egészen ijesztő, valahogy nem is hasonlít a kormány által közzétett számokhoz. Teljes munkaidőben.

Az esetről Tompos Márton momentumos képviselő posztolt, aki beszélt is a tanárral.

„Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok” – ez a felirat szerepel azon a kartondobozon, amelyről a momentumos képviselő fotót készített a Deák téren. A posztot a Propeller szúrta ki.

A fotóhoz több tucat komment érkezett. Volt olyan, aki „bulvárkacsának” nevezte a fotót. Erre a momentumos képviselő úgy reagált: „Nem kamu, a Deák téren találkoztunk. Bemutatkozott, én pedig leellenőriztem az iskolája oldalán, hogy tényleg ott tanít-e. Valahol még örülni is lehetett volna, ha kamu lett volna. Nem volt az.”

Tompos azt is leírta, hogy „látni egy fiatal tanárt, aki konkrétan koldul a Deák téren, közben mosolyogva meséli, hogy persze, csinálja tovább, de gondolkodik valamilyen másodálláson, mert máshogy nem lehet. A tanári kar jelentős része is így csinálja, mert nincs más út: félállásban vannak. Kell a pénz. De, aki bent van, az is tolja este 9-ig, emiatt rengeteg gyerek apa/anya nélkül nő fel. Na, ezt nehéz volt könnyek nélkül kibírni.”

Valóban számos tanár vállal magántanítványt, gyerekvigyázást és egyéb munkákat. De lapunk információi szerint egy Komárom-Esztergom megyei tanár például fűkaszálást vállal, ebből egészíti ki a fizetését.

Egy egyetemi végzettségű, kezdő középiskolai tanár bére bruttó 203 ezer forint. (tehát BRUTTÓ, nem nettó!) (via Hvg)