Elővette az EP Polt Pétert!

0

Nehéz percei lesznek a legfőbb ügyésznek.

Meghívja Polt Pétert az Európai Parlament Költségvetési ellenőrző bizottsága – írja Jávor Benedek EP képviselő a Facebook-oldalán.

“A bizottság az uniós források otthoni elköltését ellenőrző másfél évvel ezelőtti magyarországi útjának folytatásaként a zöld frakció javaslata alapján hívta meg Polt Pétert, hogy megvitassunk egy sor olyan kérdést, ami már a tényfeltáró látogatásunk során is felmerült” – írja a politikus.

Az Európai Ügyészséghez csatlakozás kérdése, a szervezett bűnözés elleni fellépés, vagy a nemzetközi együttműködések kérdése mellett a legfontosabb kérdésként az OLAF-jelentések magyarországi bizonyítékként való elfogadásának kérdése is napirendre kerül.

Jávor azt írja: És hát persze az Elios-ügyet is vizsgálta a bizottságunk, így azzal kapcsolatban is tele vagyunk kérdésekkel.

A hvg.hu cikke szerint a meghívásról az után döntöttek, hogy kiderült, a magyar kormány kivette azokat a számlákat az Európai Bizottságnak leadandó csomagból, amelyeket Orbán Viktor kormányfő vejének volt cége, az Elios állított ki az elvileg az unió által is finanszírozott közvilágítási projektekről.

Forrás Nyugatifény http://nyugatifeny.hu/2019/02/19/az-europai-parlament-elovette-polt-petert-meghallgatasra-kell-mennie-az-elios-ugy-miatt