ELTE TáTK: Azonnali hatállyal emeljék meg a családi pótlék összegét!

A családi pótlék a leguniverzálisabb és a legracionálisabb állami juttatás, ami nem segély – írja Mihály Bulcsú, az ELTE TáTK mesteroktató-terepkoordinátora véleménycikkében az Indexen.

A családi pótlék igazából újraelosztás, a juttatás mindenkinek ugyanaz, szemben a csokkal, a családi adókedvezménnyel. Ha valaki úgy érzi, nincs szüksége a családi pótlékra, azt fel tudja ajánlani, ahogy azt sokan teszik. Például mélyszegénységben élő családoknak, vagy velük foglalkozó civil szervezeteknek, de ez egyéni döntés, az attól még minden, gyermeket nevelőnek jár.

“Ugye, nem kell senkinek magyarázni, hiszen egyértelmű, hogy a gyermekvállalás közgazdaságilag nem éri meg, extra feladatokkal, „munkával jár”.

családi pótlékot a kocsmában elverő cigányember képe hamis, de legalábbis nagyon sarkos és szélsőséges. A szegregátumban vagy mélyszegénységben élés legfőbb hajtóereje a túlélés.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a családi pótlékot a mindenkori súlyozott európai átlagon, de legalább 50.000 forintban határozza meg.

Fotó: MTI