Eltűnt a radarról a NER kedvenc luxusrepülőgépe

Már nem elérhető az OE-LEM lajstromszámú Bombardier Global 6000 típusú csúcskategóriás magánrepülőgép útvonala az egyik legnagyobb gépkövető portál, a FlightAware rendszerében. Ez az a magángép, amely a NER kedvenc magánrepülőgépeként híresült el, mivel számos ízben használták már a kormányhoz közeli személyek, mint például Mészáros Lőrinc és Garancsi István, de maga Orbán Viktor miniszterelnök is.

 

Egy Bombardier Global 6000 típusú magánrepülőgép© Fotó S3studio / Getty Images Hungary Egy Bombardier Global 6000 típusú magánrepülőgép

 

A gép az elmúlt hónapokban igen aktív volt, többször járt a Maldív-szigeteken, de a gép megfordult Nizzában, Zürichben, Bordeaux-ban, Berlinben, Fiumében, Velencében, Marosvásárhelyen, Pulában és Dubajban is.

Nem zárható ki, hogy az eset közvetlen előzménye az lehetett, hogy a gép legutóbbi landolásakor az új fejleményekről is beszámoló, Jobbik-közeli Alfahír egyik munkatársa megjelent a Liszt Ferenc repülőtéren, és megpróbálta lencsevégre kapni, hogy ki vette igénybe a magángépet. Akciója sikertelen maradt, a FlightAware-en pedig most csak egy üzenet fogad a pontos adatok helyett, miszerint bizonyos európai, kormányzati adatvédelmi szabályzatra hivatkozva azok nem elérhetők.

Igaz, egy másik oldalon, a RadarBoxon még megtekinthetők a gép utazásai, kérdés, hogy meddig.