Elvittek több gyereket a fóti gyermekotthonból

0

A fóti gyermekotthon igazgatója szerint nincs ebben semmi rendkívüli, nyáron mindig nagy a mozgás az intézményben. Információink szerint hét speciális szükségletű gyereket helyeztek át Fótról: másik otthonba vagy családjukhoz kerültek. Szakemberek szerint nem tiszta, mi indokolta a változást.

Forrásunk szerint, aki ismeri a fóti intézményt, az sem túl gyakori, hogy egyszerre ennyi gyereket gondozzanak haza. Túl nagy ugrásnak tartja, hogy a központi otthonból egyből a családhoz kerülnek vissza. Erősen kérdéses, hogy a  szülők mennyire készültek fel ellátásukra, hiszen van olyan gyerek, akit egyszer már kiemeltek a családjából, magyarázta a fóti intézményt ismerő forrásunk.

Szántóföldek közepén várják őket

Az nem meglepetés, hogy Kalocsára és Zalaegerszegre is kerülnek gyerekek, ezek a fótihoz hasonlóan központi speciális gyermekotthonként működnek. Országos hatáskörűek, azaz bárhonnan fogadnak gyerekeket, és a legsúlyosabb eseteket látják el. Korábban a kormány is ezt a két helyszínt nevezte meg a speciális szükségletű gyerekek lehetséges gondozási helyeként.

Az elmúlt egy évben mindkét intézményben történt férőhelybővítés, papíron tehát felkészültek a fóti gyerekek fogadására: Kalocsán az otthon egyik használaton kívüli részében alakítottak ki egy új részleget, Zalaegerszegen pedig három új lakóotthon épült.

Bővebben: ABCUG/https://abcug.hu/elvittek-tobb-gyereket-a-foti-gyermekotthonbol/