Elvtárs, nem jutott más az eszünkbe!

0

Elvtárs, nem jutott más az eszünkbe!

Egyre hihetőbbnek tartja Csaba László közgazdász, a miniszterelnök korábbi tanácsadója azt a pletykaként keringő történetet, miszerint Gulyás Gergely állítólag egy korábbi Fidesz-frakcióülésen megkérdezte: ha nem ártott a Fidesznek, amikor a vizes VB idején eltűntek a sorosozó plakátok, miért kell újrakezdeni a kampányt Soros ellen, „minek nekünk az öreg zsidó akkor?”. Orbán válasza állítólag az volt:

“Mi is gondolkoztunk ezen elvtárs, de augusztus van és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros”.

Csaba László erről a Népszavának adott interjúban beszélt, és kitért arra is, hogy a Magyarországon is tapasztalható, unortodox gazdaságpolitika, ahol a kormányok erős gazdasági érdekcsoportoknak vannak kiszolgáltatva valójában a klasszikus latin-amerikai modell, ahol a politikai és gazdasági érdekcsoportok el sem választhatók egymástól.

A közgazdász, aki a CEU oktatója is, úgy véli, várhatóan marad az egyetem Budapesten: “a CEU úgy megy el, hogy marad. Budapest az otthonunk és az is marad, Bécsben ráadásul van egy csomó nemzetközi intézmény, nincs értelme még egyet létrehozni. A CEU-nak akkor van értelme, ha megmarad a jelentős budapesti jelenléte” – mondta. Szerinte a CEU ebből a történetből jól jött ki, “ellenben a kormány az, amelyik lábon lőtte magát”.

Forrás Zoom