Emailben jött. Megmutatom! OLKT

0

Egy nagyon érdekes írást közlök. Olvassátok el!!!

Tisztelt OLKT!

Szeretném az Önök segítségét kérni egy kollektíva nevében egy számunkra fontos ügyben. A Nyíregyházi Egyetem kancellárjáról van szó, Dr. Kvancz József Fideszes helytartóról. Azért kérném az Önök segítségét, mert egyszerűen nem jut el a nyilvánossághoz ennek az embernek az ámokfutása. 3 éve kancellár a Nyíregyházi Egyetemen és megmérgezte az Egyetem teljes légkörét. Egy nagyon agresszív, emberi jogainkat sárba tipró, alkotmányos jogainkat semmibe vevő diktátorról van szó, aki a dolgozóktól minden juttatást elvett, miközben ő a saját baráti körének súlyos milliókat fizet ki, ezzel elkövetve a sikkasztás és hűtlen kezelés vádpontjait. Olyannyira megy ez a dolog, hogy a gazdasági vezető hölgy (akit nem szeretnék megnevezni) nem meri már aláírni azokat a kifizetéseket, amelyeket a kancellár rá akar kényszeríteni, hogy írja alá, de ő azt tudja, hogy ha aláírná ezeket akkor ő is megvalósítaná ezeket a bűncselekményeket. Így őt is, mint ahogy a többi dolgozót is ellenségnek tekinti. Neki nem lehet ellent mondani, a szenátusnak csak azt lehet elfogadni, amit ő javasol, kérdéseket nem lehet feltenni a szenátusi üléseken, tehát egyértelműen totális diktatúra folyik a Nyíregyházi Egyetemen.
Hiába fogalmaztuk meg panaszainkat Balog Zoltán miniszter úrnak, illetve Palkovich államtitkár úrnak, semmi nem történt, újra megválasztották 5 évre kancellárnak (Fideszes helytartónak). Rendőrségi feljelentéseket, ügyészségi feljelentéseket tettünk ellene és egyszerűen semmi nem történik, mert ő hangoztatta többször is, hogy a nyíregyházi rendőrségen a kapitány és magas rangú rendőri vezetők barátságát élvezi és bármilyen feljelentést teszünk ellene úgy sem fog történni semmi. Ezt már nem tűrhetjük tovább. Nap mint nap megalázza a dolgozókat, szidalmazza a dolgozókat, kirúgással fenyegeti és rákényszeríti arra az embereket, hogy elhagyják a Nyíregyházi Egyetemet.
Azért is végső kétségbeesésünkben fordulunk Önökhöz, hogy hátha nyilvánosságra lehet hozni, hogy milyen bűncselekményeket követ el a Nyíregyházi Egyetem kancellárja és mivel a Fidesz védelmét élvezi emiatt bármit megtehet.
Könyvvizsgáló vállalkozása van és jó pár évvel ezelőtt ő vizsgálta a nyíregyházi kórház gazdasági helyzetét és érdekes módon ő első körben nem talált semmilyen szabálytalanságot, de amikor egy másik könyvvizsgálót bevontak ebbe az ügybe, érdekes módon a kórház akkori vezetését azonnal letartóztatták. Nemrégiben a NYÍRVV-nél történt szabálytalanságot is első körben ő nem volt hajlandó észrevenni, de a nyomozóhatóság kinyomozta a szabálysértést és 4 évre ítélték a NYÍRVV vezetőjét. A NYÍRVV (Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester cége) és ő is teljesen véletlenül Fideszes. Tehát az a lényege az egésznek, hogy a Fidesz megrendelésre hajlandó szemet hunyni bizonyos törvénytelenségek felett. Tehát ő könyvvizsgálóként is Fidesz megrendeléseket teljesít.
Ezek a rendőrségi ügyek, ÁSZ vizsgálat, adóhatósági vizsgálat mind folyamatban vannak ellene, de attól félünk, hogy ezt is el fogja simítani, ha nem jut nyilvánosságra ez a bűncselekmény-sorozat.
Mellékelten küldöm Önöknek a rendőrségi, ügyészségi feljelentéseket és minisztériumi panaszokat. Kérem Önöket, hogy juttassák el ezeket a dolgokat a nyilvánosság elé és segítsenek a Nyíregyházi Egyetem kétségbeesett dolgozóinak!
Előre is köszönöm.

Tisztelt Dr. Kovács Katalin!

Szeretném tudomására hozni a Nyíregyházi Egyetemen zajló, kancellári utasításra volt rendőrök által végrehajtott törvénysértéseket.
A Dr. Kvancz József kancellár által verbuvált volt rendőrökből álló “reguláris hadsereg” túlkapásait és törvénytelenségeit szeretném Önnel közölni.
Ezek a volt rendőrök név szerint: Kormos László (volt ezredes; a nyíregyházi rendőrkapitányság volt gazdasági vezetője), Tomasovszki Csaba (korábban az igazgatásrendészet állományába tartozó bukott rendőr; azért bukott, mert a bevándorlási hivatalnál pénzért árulta a letelepedési engedélyeket külföldi állampolgárok részére és ezért börtönben is ült), Gergelyné Dr. Drabik Beáta (ő volt a Kormos ezredes helyettese a nyíregyházi rendőrkapitányságon), illetve Balázs László (volt kapitány-helyettes, akit nem meglepő módon szintén eltávolítottak a testülettől).
Mivel a kancellár úr ismeretségi körébe tartoztak, ezért a Nyíregyházi Egyetemre hozta őket, hogy az ő utasításai szerint megfélemlítsék a kancellár úr által nem kívánatos személyeket és így próbálják rávenni az intézményből való távozásra. Mivel nekik meg van a megfelelő szakmai tapasztalatuk ehhez, így kancellári utasításra hivatalos eljárást színlelve a dolgozók megfélemlítésén alapuló terrort alkalmaznak. Szabályos rendőri kihallgatásokat (diktafonnal, jegyzőkönyvvel, keresztkérdésekkel megerősítve) tartanak egyértelműen a dolgozók megfélemlítését szolgálva ezzel.
A Balázs László felügyelete alá tartozó porta szolgálatot és biztonsági személyzetet is megbízták azzal, hogy egyes embereket több napra visszamenőleg illetve folyamatosan, napi mozgásukat dokumentálva figyeljék az intézmény kamerarendszerével. Ezt Tomasovszki Csaba rendelte el. Érdekes módon a portaszolgálat több tagja is nyugdíjas rendőr.
Tehát itt egy szervezett megfélemlítő, kancellár által felügyelt és parancsokat teljesítő önálló “seregről” van szó, ami részt vesz a kancellár által nem kívánatos személyek intézményből való eltávolításában.
Abban kérem az Ön segítségét, hogy foglaljon állást az ügyben, hogy ez törvényes-e vagy sem.
Levelem után megtekintheti az általam tett nyíregyházi rendőrkapitányságra befutó feljelentésemet, amit természetesen nem vettek komolyan, hiszen magas rangú volt rendőrökről van szó és a kancellár úr is nem egyszer hangoztatta, hogy magas rangú rendőri vezetők barátságát élvezi és neki nem lehet semmilyen bántódása bármit is követ el.
Illetve olvashatja még azokat a leveleket is, amelyeket kétségbeesésünkben Balog Zoltánnak és az Állami Számvevőszéknek írtunk.
Kérem segítsen a nyíregyházi egyetem dolgozóin!

Tisztelt Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere!

Szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy milyen törvénytelenségek folynak a Nyíregyházi Egyetemen. Mellékelten megküldöm Önnek a két hatóság felé tett feljelentésemet és még annyival szeretném kiegészíteni, hogy Dr. Kvancz József kancellár úr viselkedése a dolgozókkal szemben minősíthetetlen. Trágár szavakkal illeti a dolgozókat, szidalmazza őket (szarházi, senkiházi, bűnöző, hajléktalan, buzi). Ez egy felelős vezetőnek nem megengedett viselkedés.
Kérem Önt, hogy hallgassa meg a Nyíregyházi Egyetem dolgozóit és a Kancellár Urat fegyelmezze meg!
Természetesen ezt a levelet is, amit Önnek címeztem megosztom a sajtóval, hogy én jeleztem Önnek, hogy milyen törvénytelenségek és erkölcstelenségek zajlanak és milyen becsületsértő, rágalmazó viselkedési formát enged meg magának a Nyíregyházi Egyetem kancellárja.
Szerintem a nyilvánosságnak is az lesz a véleménye, hogy egy ilyen embernek nincs helye egy ilyen nagy múltú intézmény élén.

Most már új módszerekkel bővült a Kancellár Úr eszköztára. Volt rendőrökkel szabályos kihallgatásokat tart, diktafonnal felveszi a dolgozók szinte vallomásait, akikről azt gondolja, hogy az ő általa hozott szabályokat megszegték. A biztonsági őrség tagjai is volt rendőrök, őket pedig azzal bízta meg, hogy az intézmény területén található kamerákkal figyeljék a dolgozókat és akit ő ellenségnek tekint annak minden mozgását dokumentálják a kamerák alapján és jelentsenek neki. Természetesen ez ügyben is illetve a kihallgatási ügyekben is (koncepciós eljárások) megteszem a rendőrségi feljelentést. A három volt rendőrrel és az ÁVO-s módszerekkel történő kihallgatások célja az, hogy a dolgozókat megfélemlítse és rákényszerítse arra, hogy elhagyják az intézményt. Én azt gondolom, hogy itt már megvalósul a munkahelyi zaklatás vétsége. Dr. Kvancz József kancellár úr most már semmilyen törvénytelenségtől nem riad vissza, hogy terrorba tartsa a Nyíregyházi Egyetem dolgozóit.

Kérem ennek vessen véget, mert az tűrhetetlen, hogy egy ilyen Fideszes helytartó mindent megtehet szankciók nélkül. Önök nem hiszem, hogy tudnak azonosulni ezzel az eszmével, nem hiszem, hogy a Fidesznek az lenne a célja, hogy az ilyen helytartók törvénytelenül működjenek.

Kérem segítsenek ebben!

 

A két levél a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnak és az Állami Számvevőszéknek íródott.

A rendőrségre továbbított levél a következő:

Tisztelt Dr. Illés László alezredes úr!

Szeretnék feljelentést tenni a Nyíregyházi Egyetem kancellárja, Dr. Kvancz József ellen. 2017. januárjában elindultunk Budapestre, 10 fő Vizuális Kultúra Intézet hallgatói. A 122. km kőnél szétrobbant a GZE-285 forgalmi rendszámú fehér Volkswagen típusú busz jobb hátsó mindkét gumija. Itt jön a lényeg, ami miatt feljelentést teszek, mégpedig az, hogy a szervíz, az Ambrus Autóház 2016. októberében a téli gumik feltétele előtt jelezte a Kancellár Úrnak, hogy a gumik állapota nem megfelelő. A Kancellár Úr válasza az volt, hogy forráshiány miatt nem tud új gumikat venni a buszra, ezeket a gumikat kell felrakni, az ő véleménye szerint ezek a gumik még kibírják a téli szezont. Nem bírták ki. A mentésben részt vevő autómentős és a gumis is egyöntetűen megállapította, hogy a gumik el voltak öregedve és fel voltak keményedve, ezért robbantak szét. Csak a gépkocsivezető lélekjelenléte mentett meg bennünket a tragédiától, mert így is alig tudta megfogni a gépjárművet. Majdnem 10 ember tragédiáját idézte elő a Kancellár döntése. A majdnem tragédia után érdekes, hogy rögtön volt pénz az új téli gumik megvásárlására. Tehát ebből is látszik az, hogy egyértelműen nem pénzhiányból adódott a balesetveszélyes gumik felrakása, pusztán csak hanyagság és nemtörődömség volt az oka, hiszen nagyon jól tudta azt, hogy ő – bármi történik is – soha nem fog ezzel a gépjárművel utazni.
Álláspontom szerint ez kimeríti a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségét. Súlyosbító körülményként fenn áll a szándékosság is, hiszen jelezték a szakemberek neki, hogy ezek a gumik balesetveszélyesek is lehetnek.
Kérem Önöket vizsgálják ki az ügyet és kérni fogom a katonai ügyészség felügyeletét is ebben az ügyben, mégpedig azért, mert a Kancellár Úr több helyen is hangoztatta azt, hogy neki nincs félni valója a rendőrségtől, mert magas rangú rendőri vezetők tartoznak a baráti körébe. Azt szeretném ezzel elkerülni, hogy ne tudja megúszni büntetés nélkül azt, hogy a hanyagsága miatt 10 ember meghalhatott volna.
Azért vártam eddig, mert most alakult úgy a helyzetem, hogy nem kell már függnöm a Kancellártól, hiszen eddig meg voltunk félemlítve, mert mindig azzal fenyegetett minket, hogy ha ezek kiderülnek akkor azonnal utcára kerülünk.
Azért hívom fel a hatóság figyelmét erre, mert most még elkerültük a tragédiát, de nem biztos, hogy lesz még egy lehetőségünk erre. Azt mégsem lehet elfogadni, hogy hanyag emberek miatt 10-15 ember meghaljon.

2017.09.07.

Az Állami Számvevőszéknek írott levél:

Tisztelt Állami Számvevőszék!

Bejelentést szeretnék tenni Önöknek a Nyíregyházi Egyetemen folyó törvénytelenségek miatt. Ezek a törvénytelenségek a következők, melyeket a Kancellár Úr folyamatosan elkövet: sorozatosan barátainak használatba, bérbe adja az egyetem GZE-285 rendszámú gépjárművét. Ennek a gépjárműnek a norma szerinti fogyasztása 12,5 liter és ezt a gépjárművet az Ügyvédi Kamarának és baráti társaságainak 8 literes normatívával számolja el, tehát itt megkárosítja az intézményt és ezáltal az adófizetőket is. Ezzel a gépjárművel nem lehetne számlás fuvarokat végezni, hiszen a gépjármű nem felel meg azoknak a feltételeknek, amelyeket a törvény előír, hogy számlás fuvarokat is lehessen végezni vele, mert ez után adózni kell, a gépjárműnek sárga rendszáma kell, hogy legyen és mivel fehér rendszámmal rendelkezik, az intézmény csak saját magának fuvarozhat vele és nem adhatja bérbe.
A másik dologra szeretném felhívni az Önök figyelmét: a 2017/2018. évi tanévnyitó alkalmával 200 embert vendégelt meg baráti társaságaiból, melynek a költsége közel 1 millió forint, melyet a kancellária, tehát az intézmény és az adófizetők fizetnek ki. A baráti társaságai megvendégelésére van rendelkezésre álló pénzforrás, de a GZE-285 rendszámú gépjármű gumijainak cseréjére nincs forrás szerinte és ez 2017. januárjában majdnem 10 ember életébe került. Aztán rögtön, mikor majdnem bekövetkezett a tragédia lett rá anyagi fedezet, a gumicsere megtörtént. A Kancellár Úr szlogenje lehetne, hogy spórolunk akár életek árán is.
A túlórákat a dolgozók számára nem fizeti ki, világosan ráírja a papírokra azt, hogy a túlórát nem engedélyezi, de a munkát el kell végezni. Tehát csak munka van törvény által előírt bérezés nélkül.
Legyenek szívesek megvizsgálni az egyetem területén a Kancellár Úr által bérbe adott büféknek, étteremnek a bérleti díjait, mert azt is a haveri körének átjátszva jóval ár alatt adta bérbe, ezáltal is megkárosítva az intézményt.
Kérem Önöket, hogy ezeket vizsgálják meg és tegyék meg a megfelelő lépéseket!
Erről értesíteni fogom a sajtót is, illetve a rendőrségi feljelentést is megtettem.

2017. 09. 07.