Emeljék a fizetést, a nyugdíjat a nyugati szintre!

Jelenleg az összes parlamenti párt beszél össze-vissza. Szemmel láthatóan nincs egyetlen gazdasági szakember sem, különben soha nem mondanának olyan ökörséget, hogy törvénnyel kötelezik a külföldi cégeket arra, hogy emeljék a fizetést a nyugati szinte. Ez egy baromság. Ha megemelnék, nekik nem maradna hasznuk, náluk csökkenne a jólét. Inkább kivonulnának, melyre az adott kormány a tüntetések folytán meghátrálna, és újra megtenné, amit a Nyugat “kér”.
Láthattad, hogy a fizetések arányban vannak a GDP-vel! Ehhez érteni kell. Nincs olyan, hogy megálmodom, hogy ennyivel emelem a fizetést, és akkor az annyi lesz. Pontosan akkora lesz a fizetés, amekkora az ország jövedelemtermelő képessége. Ha lesznek gyáraink, és felvevő piacaink, akkor jobban fogunk élni. Ha nem, akkor nem.
Mindenki döntse el, megéri-e neki ebbe az országba maradni. Ha valaki megy, mindenképpen a grafikon alapján válasszon új lakhelyet!
Látható, hogy Magyarország leszakad. És ebben nagy szerepe van a társadalomnak. Teljesen mindegy, ki miért szavaz úgy, ahogy. Teljesen mindegy, hogy tudhattál róla vagy sem. A magyar nép nem vesz tudomást a tényekről. A honlapot olvasók már egy szűk kör! Ne magadra értsd. Nagyon sok embernek az is kihívás, hogy egy százalékot kiszámoljon. Hogyan várjuk el tőle, hogy ezt megértse, és ez alapján normális emberekre szavazzon?
A magyarok többsége gyűlölködő, és extrém módon fogékony a gyűlöletkeltő kampányokra, lásd orbán hülyeségei
A magyarok többsége egoista, akkor sem ismeri el, hogy orbán egy hazug gazember, mikor az ember adatokkal mutatja be neki. És csak azért is orbánra szavaz legközelebb is.

! Mi a megoldás alapja? Mindenképpen kellenek hazai gyárak + hazai és külföldi felvásárló piac ahhoz, hogy a jobb lét felé elinduljunk! Ha már vannak gyáraink, utána lehet szépen lassan kiszorítani néhány multit. De nem előtte! Ha előtte löknénk ki őket, mi lenne? Munkanélküliség. Ha a gyárak után szorítjuk ki őket, akkor visszaszerezzük a piacainkat! Ezt követően lehet menni új piacok után. Meg kell érteni, ebben a világban két lehetőséged van: vagy gyarmat leszel vagy gyarmatosító! A gyarmatosítónak vannak saját gyárai, a gyarmatnak nincsenek! Ehhez persze kell egy társadalom is, amely ezt megérti. És nem a gyűlölködésben látja a mindennapok gondjainak megoldását.

Iby Proksch