Ennyi embercsempész van jelenleg a magyar börtönökben

Egyre nagyobb terhet jelentenek az embercsempészek Magyarország számára, sokkal többen vannak, mint korábban.

Napi szinten fognak el határsértőket, illegális bevándorlókat, és jól látni, hogy igazi trenddé vált az embercsempészet. Emiatt minden eddiginél több embercsempész akar a magyar hatóságok horgára, noha köztudott, hogy hosszú éveket is kaphatnak az ehhez hasonló illegális tevékenységet folytatók.

Nem egyszer láthattunk már halálos balesetet is, arra is volt példa, amikor egyszerre többen veszítették életük egy furgonban menekülés közben. Az embercsempészek nemcsak hogy többen lettek, erőszakosabbak és veszélyesebbek.

Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón erősítette meg, hogy jelenleg 2 ezer embercsempészt tartanak fogva Magyarországon. Az embercsempészek 88%-a külföldi állampolgár, akiknek 97%-a férfi, tehát nagyon kevés nő áll embercsempésznek.

A sok embercsempész miatt a Belügyminisztérium bővítette a börtönök kapacitását, amik jelenleg elegendőek, de Gulyás szerint nagy terhet jelentenek. Emiatt is támogatják a bűncselekményt elkövetők kiadatását, akik már nem térhetnének vissza Magyarországra.