Épp most emlékezett meg Orbán a “röszkei csatáról”

“- Jó reggelt miniszterelnök úr!
– Jó reggelt riporter barátom, meg a népemnek is! Tudja, mi magyarok csak így köszönünk!
– Már elnézést, kérdezhetek?
– Már hogyne kedves barátom, ha jól tudom, már tegnap este megkapta Árpitól a kérdéseket. Akkor, halljuk, csak bátran, mert mi magyarok elébe állunk minden kihívásnak!
– Elsőként egy fontos kérdés, amely minden magyart érdekel. Hogy van?
– Nézze, azt kell mondjam, jól, ugyan most, hogy Európát megvédtem, kicsit fáradtan, de mi magyarok mindig megvédtük Európát, sőt Amerikát is, nemzeti történészeinknek erre is van bizonyítéka!
– Akkor térjünk a tárgyra, hallom, terroristát fogtunk el.
– Így igaz!
– Milyen volt?
– Fekete!
– Afrikai terrorista?
– Nem, a haja volt fekete!
– És ki vette észre?
– Bakondi Gyuri, ügyes gyerek, kedvelem.
– Ő nem a gyerekek átdobását látta a saját szemével?
– De, ezért neveztem ki őt fő katasztrófavédőnek. Minden irányba tud nézni, bár erre Matolcsy Gyuri alkalmasabb lett volna, de ő kezeli a magyarok devizáját, ahogy mondom neki.
– És honnak tudták, hogy az illető terrorista?
– Az kérem egyértelmű volt, ahogy jelentették. Először is a derekára bombának tűnő tárgy volt felerősítve, másodszor egy ismeretlen feliratú palack volt fenyegetően a kezében.
– Azt beszélik, fájt a veséje és pokrócot csavart a dereka köré.
– A mi TEK-ünknek nincs orvosi vizsgája kérem, minket, magyarokat nem lehet csak úgy becsapni!
– És a palack?
– Jó, jó! Később kiderült, hogy Szentkirályi ásványvíz volt, csak fordítva tartotta a palackot, de fő az óvatosság!, de látta volna, ahogy kiabált, és közben száguldozott a tolókocsijával a rendőreink felé!
– Mit kiabált?
– Honnan tudjam, mi magyarok nem értünk szíriaiul! Itt voltak 150 évig, mégsem tanultuk meg a nyelvüket!
– Azok nem a törökök voltak?
– Ne akadékoskodjon már itt nekem! A törökök nem lehettek, Erdogan Magyarország barátja, különben is, ha mi magyarok, azt mondom, hogy terrorista, akkor az!
– Világos, miniszterelnök úr. Egy betelefonáló kérdezi, hova lettek a bróker százmilliárdok?
– ….. hmm. Hogy is hívják magát?
– Dezső, miniszterelnök úr!
– Tudod Dezső, mi magyarok nem szeretjük az ilyen gyurcsányista kérdéseket, nem elég, hogy éjjel-nappal védem az iszlám hordák ellen Magyarországot, te itt szar százmilliárdokkal jössz. Holnap jelentkezz közmunkára, már várni fognak.
– Bocsásson meg miniszterelnök úr, én első osztályú közszolgálati riporter vagyok, átmentem az összes hazugságpróbán és mindegyik pozitív lett. Hallotta, hogy ez a megátalkodott Gyurcsány azt állítja, hogy ön rendezte meg a röszkei balhét? Ráadásul Hágához fordul ez ügyben?
– Igen, hallottam. Ilyet feltételezni rólam, mi magyarokról! Már intézkedtem, Polt Peti holnap letartóztatja közterületi kihágásért, ami Hágát illeti, remek ügyvédeim vannak, azok majd kimosdatnak, oszt jónapot!”