Erődemonstrációnak kevés volt Toroczkai tüntetése, de hangulat még feszült – Óriási a rendőri készültség!

0

Kevesebb, mint 500 ember ment el a törökszentmiklósi tüntetésre, ahová több ellentüntető csoport is érkezett. A tüntetésnek fél 9-kor lett vége, a tüntetők nagy része együtt hagyta el a helyszínt, a romák lakta részt lezárta a rendőrség. A TASZ szerint 4 embert igazoltattak az emberek, de egyik sem a Mi Hazánkhoz tartozott.

Ez olyan, mintha ránk rúgták volna az ajtót

– jellemezte a helyzetet a hvg.hu-nak Bander Péter, aki föltöltötte a trafikos támadásról készült videót a netre, és ezzel tulajdonképpen apropót szolgáltatott Toroczkai Lászlónak és a Mi Hazánk Mozgalomnak a kedd esti tüntetéshez, amelyen Toroczkainak nem sikerült erőt mutatnia. (A Bander Péterrel készült beszélgetést hamarosan láthatják.)

Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom vezetője.
A Betyársereg

Számításaink szerint Toroczkaiék kevesebb, mint 500 embert mozgattak meg, pedig itt a Betyársereg, a MIÉP és a Kisgazda párt is, de ők legalább megkapták, amit akartak, a szónokok bőszen cigányoztak és cigánybűnözőztek a színpadon. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársai árgus szemekkel figyelték őket, hogy bármi olyan usztító mondat elhangzik-e, ami miatt fel kell oszlatni a tüntetést, de ilyen végül nem hangzott el.

További részletek és videók a hvg.hu-n.