És folytatják!

Semjén éjjel újra javaslatot nyújtott be! Előadó Palkovics, a cél Paks2 bebetonozása kormányváltás esetére, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) pedig ehhez “állam az államban” lesz Orbán terve szerint.
Az éjjel 23:20 perckor benyújtott törvény értelmében ugyanis pont az engedélyezés főfelelősét, a biztonság garanciáját jelentő OAH-t teszik kezesbáránnyá: kétszer is elolvastam, de tényleg az van a Fidesz új törvényjavaslatában, hogy elég lesz a közigazgatási vezetői gyakorlat ahhoz, hogy valaki elvezesse az Országos Atomenergia Hivatalt, magyarul belefér, ha a jelöltnek zéró jártassága van az atomenergia területén — jöhet a politikai kinevezett! Fizetése lesz bőven, mert az eddigi államtitkárit miniszteri szintre emelik. Pályázat nem lesz, Orbán 9 évre nevezik ki az immár elnöknek nevezett vezetőt (eddig főigazgató volt) és csak összeférhetetlenség, büntetőeljárás, vagy 180 napon át tartó munkaképtelenség esetén menthető fel. Az egész kézivezérlésre kapcsolást “önálló szabályozó szervvé” alakításnak csúfolják, de nem erről szól a normaszöveg.
Újabb ócska kísérlet arra, hogy bebetonozzák a hatalmukat, és szűkítsék a következő kormány mozgásterét. Amiben ez minden mástól különbözik, az a közvetlen veszély szintje, ugyanis itt éppen egy atomerőmű válik a ner játszóterévé. 22 tétje egyre nő, az atomenergia végképp nem lehet ennek a gátlástalan csapatnak a játékszere!