Éttermet, hidat és sportpályát is építenek a fű alatt kiosztott százmilliókból Felcsúton!

Nem lesz nehéz kitalálni, ki lett a közbeszerzés nyertese.
„Egyedi döntés” alapján több százmillió forinthoz jutott Felcsút tavaly. A támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy programja révén kapja a település, a 24.hu szerint „az árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére.”
A portál szerint a gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a felcsúti önkormányzat közpénzből éttermet, látványteraszt és sportpályát építtet a kisvasút felcsúti állomásánál szintén közpénzből kialakított csónakázótó mellé. A vonatkozó közbeszerzést már lefolytatták, nyertese pedig a dokumentumok alapján a Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltségébe tartozó B.Á.L. Zrt.
A 24.hu arról is ír, hogy Mészárosék nettó 915,9 (bruttó 1163,3) milliós ajánlatával csípték meg a felcsúti önkormányzat által meghirdetett munkát, ami remek érzékről tanúskodik, ugyanis a megbízás előzetesen kalkulált értéke nettó 916,2 millió forint volt.
Mészárosék a tározóhoz megépítik az 594 négyzetméteres Tó éttermet, teraszokat, lépcsőket, valamint egy többfunkciós, lelátóval is ellátott sportpályát és egy feszítőrudas rendszerrel megtámasztott acél felszerkezetű gyalogos hidat is kialakítanak. A Magyar Energia Centrum Kft. által készített látványterveken már látni, hogyan néz majd ki mindez, ha elkészül.
Hogy az éttermet ki fogja üzemeltetni, azt még nem lehet tudni.