Euronews: Szél Bernadett exkluzív képei!

0

A Magyarországon menedéket kérő bevándorlók fogvatartásáról közölt képeket egy ellenzéki független képviselő, Szél Bernadett – adta közzé az euronews.com.

Elmondása szerint több mint 130 olyan embert tartanak ablaktalan konténerekben a tűző napon, akik azt remélik, hogy Magyarországtól menedéket kapnak.

“A röszkei tranzitban mindenki be van zárva, szögesdrótok mögött vannak ezek a családok, és a gyermekek sem hagyhatják el a zónát”

– mondta a független országgyűlési képviselő.

A képviselő hosszas egyeztetés után bemehetett a szögesdróttal körbevett, úgynevezett tranzitzónába – ez azért különleges, mert a magyar törvények értelmében a szerb-magyar határ és a tranzitzóna megközelítése bűncselekmények számít. Szél Bernadett fényképeket is mutatott arról, hogy mit látott a táborban.

Elmondása szerint ez egy Patyomkin-körlet volt, amit csak azért rendeztek be, hogy ők tudjanak fényképeket készíteni, de a valóságban senki nem lakik ott. A magyar kormány szerint a menedékkérők ellátásával nincs semmi gond, elhelyezésük megfelel a magyar és nemzetközi előírásoknak.

“Mind a higiénia, mind az oktatás, mind a… még a szeretet is, azt mondom, magasan ott van az európai átlag felett, ami az ott munkát teljesítő emberek részéről érzékelhető”

– parlamenti meghallgatásakor ezt mondta a magyar kormány leendő igazságügy-minisztere, Varga Judit. Ezért az Euronews stábja elindult a tábor felé, hogy első kézből szerezzünk információkat, de a törvényi tiltás ránk is vonatkozik.

„Nem szabad fényképezni! És nem járulok hozzá, hogy szerepeljek!”

– kiabálta egy őr.

Rendben, akkor ő ne legyen benne a képben, keressünk másik helyet.

A tranzitzónában tartják a Szerbia felől Magyarországra érkező menedékkérőket, amíg ügyüket elbírálják.

Ez az a terület, ahova az oda beosztott dolgozókon kívül senki nem léphet be.

Európa közvéleménye most abban reménykedhet, hogy a magyar kormány megenyhül, és nem titkolja tovább saját intézkedéseit.

 

olkt.hu